Buna ziua , am primit doua amenzi , la ambele am facut contestatie , iar la una dintre ele am primit raspuns cum ca trebuie sa platesc taxa de timbru si sa mai trimit niste acte la judecatorie ... Acum , intrebarea mea este , cum sa procedez sa nu fiu nevoit sa ma infatisez in momentul in care ma vor chema fiindca sunt in alte localitati si chiar nu am timpul necesar si nici starea de spirit ... Pot sa fentez cumva cu prezenta mea ?! iar daca nu ma prezint , ce dezavantaje am ?!
Multumesc !
1. Dacă nu trimiteți chitanța care face dovada achitării taxei judiciare de timbru și înscrisurile, plângerea va fi anulată.
2. În cazul litigiilor civile, prezența părților în sala de judecată nu este obligatorie. Puteați și trebuia să solicitați judecarea cauzei și în lipsa dvs. de la bun început, prin cele două plângeri (sau contestații, cum li se spune în mod uzual). Nu are nicio importanță dacă sunteți sau nu prezent în sala de ședință. Important este cât de bine sunt întocmite cele două plângeri și dacă aveți probe care să le susțină.
Va multumesc , era vorba de articolul 583 din NCPC ... Ca si idee , plangerile le-am facut in 3 exemplare , cu copii aferente actelor , destul de explicite incat sa nu fie nevoie de prezenta mea , cu atat mai putin sa angajez un avocat pentru atat ... In mod normal , ar trebui sa fie usor de impartit adevarul avand in vedere ca agentii de politie nu au dovezi , au gresit procesele de contraventie , etc ...
Art. 583 Cod procedură civilă se aplică în litigiile arbitrale, nu în situația dvs. Dvs. veți solicita judecarea cauzei în lipsă în baza art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă.
Este in interesul dvs.sa fiti prezent la termen ptr.a va sustine nevinovatia.
Trebuie sa va conformati dispozitiilor instantei,sa trimteti actele solicitate, altfel va suspenda procesul,iar daca nu achitati taxa judiciara de timbru si nu trimiteti dovada, va anula contestatia dvs.
Daca, totusi, nu vreti sa va prezentati solicitati judecarea in lipsa conform art.411(1) pct.2 teza finala NCPC ,in caz contrar, daca nu se prezinta nici intimatul,instanta poate suspenda judecarea cauzei.