avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare firma cu activitate zero
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare firma cu activitate zero

Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot ceda o societate care de la infiintare si pana in prezent nu a avut nicio activitate, domeniul constructii, infiintata in 2007. Capital social: 200. Doar impozitul de forfetare nu l-am platit la vremea respectiva, declaratiile au fost depuse pe 0, la timp (exceptand vreo 2 care au fost trimise prin posta si le-au ratacit). Va rog sa indrumati in acest sens, cum pot scapa de aceasta firma.
Cel mai recent răspuns: eX3nna , utilizator 20:10, 10 August 2015
Nu depuneti bilantul la Registrul Comertului 2 ani la rand si se radiaza din oficiu.
Va multumesc pt. raspuns. La ce bilant va referiti? Cumva la exercitiul financiar? pt. ca eu nu depun acest bilant, ci declaratie pe propria raspundere la ANAF cum ca nu am inregistrat activitate de la inceput pana in prezent (nu se mai depune la Registrul Comertului ci la ANAF). Iar de curand am primit o notificare cum ca pt 2014 nu am depus exercitiul financiar (incepand din acest an, exista un formular tip care se completeaza electronic si se depune ca si restul declaratiilor). Deci, daca am inteles gresit, va rog sa ma corectati: daca nu mai depun exercitiul financiar timp de 2 ani, se radiaza din oficiu. Insa... restul declaratiilor obligatorii 100 si 392, in cazul meu, mai tb depuse (pe 0) sau deloc?
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat eficient, dar nu ma pricep deloc.
Multumesc anticipat.
Vedeti daca firma mai e activa caci daca spuneti ca nu ati depus declaratiile si nu ati platit pentru forfetarul de la acea vreme.... Verificati starea firmei pe mfinante dupa cui.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
george-neagu, moderator
Impozitul de forfetare, nu l-am platit, dar am depus declaratiile pe 0, doar vreo 2 dintre ele, cei de la ANAF spun ca nu le au (le-am transmis prin posta si e posibil sa se fi deteriorat CD-ul).
Pe mfinante apare asa:
Data inregistrarii ultimei declaratii: (*) 08 August 2012
Data ultimei prelucrari: (**) 31 October 2012.
Insa, de fiecare data, inclusiv la ghiseu, mi-au primit Declaratiile, fara sa imi spuna cum ca ar fi inactiva societatea...
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
eX3nna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am infiintat un srl-d acum cativa ani DanielaCCD7 DanielaCCD7 Buna ziua. Am infiintat un SRL-D acum cativa ani in ideea de a accesa fonduri. Nu am mai accesat nimic. Am avut incasari de cateva sute de lei pe care am ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale 2014 puicuta puicuta Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatiile financiare anuale ce trebuie sa fie depuse de o Asociatie Casa de Ajutor reciproc a Pensionarilor. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)