avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am infiintat un SRL-D acum cativa ani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am infiintat un SRL-D acum cativa ani

Buna ziua. Am infiintat un SRL-D acum cativa ani in ideea de a accesa fonduri. Nu am mai accesat nimic. Am avut incasari de cateva sute de lei pe care am platit toate contributiile in rest nu an folosit deloc firma. Nu au fost angajati. Apoi in fiecare luna era bilantul 0 si dupa o perioada nu am mai depus deloc bilantul. Din 2017 firma a trecut inactiva conform deciziei nr 4870. Fara datorii. Intre timp eu am plecat din tara si am locuit in strainatate cativa ani.
Acum de 1 luna m-am intors si am primit scrisoare de la anaf ca nu am depus situatia financiara pentru 2022. Cum asa daca firma e inactiva? In ceilalti ani de cand a trecut inactiva firma nu am primit nimic.
Mi-am platit la anaf asigurarea de sanatate luna trecuta, ma gandesc ca cineva a vazut si s-a sesizat. Dar nu inteleg ce responsabilitate mai aveam eu cu firma fiind inactiva. Ma poate lamuri cineva?
O sa merg si la anaf sa intreb saptamana viitoare..
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 9 Decembrie 2023
in perioada inactivitatii la Registrul Comertului, firmele trebuie sa depuna toate declaratiile fiscale, chiar daca sunt pe zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce amenda ar fi? alegbob alegbob Buna ziua ! Am un SRL eșuat fără activitate , neplatitor de TVA din 2018. In 2019 a înregistrat niște cheltuieli pe o scurta perioada de timp cu ... (vezi toată discuția)
Cedare firma cu activitate zero eX3nna eX3nna Buna ziua, As dori sa stiu cum pot ceda o societate care de la infiintare si pana in prezent nu a avut nicio activitate, domeniul constructii, infiintata in ... (vezi toată discuția)
Am suspendat firma Alex ionel Alex ionel Buna ziua , Am făcut o firma acum 3 luni de zile pe care nu am mai folosit-o din diferite motive, am decis sa o suspend pe 3 ani. Așa am și făcut. Am ... (vezi toată discuția)