ioana1981 a scris:
buna seara,
am si eu o mare rugaminte si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai exacte si clare pentru o problema foarte grava:
Tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier acum cinci luni si jumatate; azi procurorul i-a dat verdictul: dosar penal in instanta pentru alcoolemie de 0.8 % si parasirea locului accidentului.
Doresc sa stiu care va fi verdictul final, avand in vedere ca el este bolnav grav de inima, nu au fost victime, nu a stiut ca nu are voie sa plece de la locul accidentului? se mai poate face ceva in acest stadiu? avocatul ce rol are?
spuneti-ne cum sa procedam , mai ales ca nu am mai trecut prin asa ceva.
multumesc si astept raspusuri urgente, pentru ca miercuri la ora 10 merge din nou la procuror, nu am inteles de ce ....mai merge.
'Dreptatea se afla intre excesul de clementa si cruzime"-Diderot("Cugetari filosofice")
Exista un dicton latin,devenit principiu de drept care se aplica cel mai bine in aceasta situatie:"nemo censetur ignorare legem"(nimeni nu poate invoca necunoasterea legii).Deci tatal dvs.nu poate invoca ca nu a cunoascut prevederile legale,pe care le-a avut ca tema de examinare la scoala de soferi pentru ridicarea permisului de conducere.Din nefericire pentru dvs. Codul Rutier este foarte concis:pentru parasirea locului accidentului,conf.art.81 C.rut.acesta risca o pedeapsa intre 2 si 7 ani.Referitor la imbibatia alcoolica aratata de dvs.aceasta este incdrata de legiuitor ca si contraventie.Este indicat sa ii angajati avocat pentru a beneficia de ajutorul profesionist al unui specialist care ii poate usura considerabil situatia.Fata de afectiunile despre care aratati ca sufera tatal dvs.,ar putea beneficia de o pedeapsa cu suspendare,conf.art.81 c.pen.