buna seara,
am si eu o mare rugaminte si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai exacte si clare pentru o problema foarte grava:
Tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier acum cinci luni si jumatate; azi procurorul i-a dat verdictul: dosar penal in instanta pentru alcoolemie de 0.8 % si parasirea locului accidentului.
Doresc sa stiu care va fi verdictul final, avand in vedere ca el este bolnav grav de inima, nu au fost victime, nu a stiut ca nu are voie sa plece de la locul accidentului? se mai poate face ceva in acest stadiu? avocatul ce rol are?
spuneti-ne cum sa procedam , mai ales ca nu am mai trecut prin asa ceva.
multumesc si astept raspusuri urgente, pentru ca miercuri la ora 10 merge din nou la procuror, nu am inteles de ce ....mai merge.
De ce sa mai dea vreo explicatie cu privire la parasirea locului accidentului atata timp cat legea prevede clar termenul pana la care se raporteaza un asemenea eveniment? Chiar sunt curios ce ati avut in vedere atunci cand ati sugerat o atare motivatie(desi bine intentionata dar nu este cazul aici) pentru parasirea locului in care s-a produs evenimentul.
:DFoarte simplu...fiind caz de forta majora instanta il va exonera de raspundere.Exista cazuri dovedite in instanta in acest sens!Omul se simtea foarte rau ...doar nu era sa moara in strada asteptand politia!!!!!!!!!! Orice judecator din tara asta va interpreta in acest sens prevederile legale! Practic omul a fost transportat la spital fiindca facuse o comotie cerebrala ...lucru care e imposibil de demonstrat in sens contrar(adica nu ar fi facut!):D Mai ales ca la o eventuala tomografie 90% din persoanele de peste 40 de ani au cateva leziuni cerebrale datorate stresului!