Se poate dar mai intai primiti in cadrul asociatiei alte persoane cu drepturi depline.
Excluderea trebuie facuta la propunerea comitetului director care suspenda calitatea de membru pana la reunirea adunarii generale care aproba sau nu propunerea scrisa si motivata. Cel in cauza trebuie sa participe prin convocare la cele doua sedinte si sa fie ascultat.
Am o prieteneă care este într-o situație asemănătoare. A înființat un ONG împreună cu 2 cunoștințe, între timp au stricat relațiile și nu mai țin legătura cu ceilalți 2 membrii. Asociația a fost constituită în totalitate de prietena mea, atât din punct de vedere financiar cât și a muncii, ea a plătit chiriile spațiului în care avea sediu și tot ea a făcut niște campanii de strângere de fonduri și de ajutorare a copiilor cu probleme, asociația având ca scop asistența socială.
În fapt celelalte două asociate nu au avut nici un fel de implicare în această asociație, relațiile stricându-se în momentul în care asociația era încă în curs de înființare.
Ceilalți membrii nu au mai avut implicare și nici nu se poate lua legătura cu aceștia, telefonic sau prin alt mijloc întrucât aveau buletinul pe o altă adresă față de cea la care locuiau, și-au schimbat nr. de telefon, și din câte am înțeles nici nu vor nici un fel de implicare.
Prietena mea, care e președinta asociației poate admite cereri de aderare și apoi să solicite excluderea celorlalți membri?
Trebuie sa faceti dovada mai intai ca respectivele persoane au fost instiintate/convocate la o sedinta a comitetului director sau adunare generala. Trimiteti-le scrisoare recomandata la adresa care figureaza la ong.
Asta e riscul de a avea doar 3 persoane intr-un ong cand de fapt el trebuie sa adune mai multe posibil.