avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caini in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caini in apartament

locuiesc intrun bloc cu 10 etaje la et 3 .la et4 un vecin tine in casa 6 caini maidanezi.nu va puteti imagina ce mizerie ,purici e pe casa scarii,in lift, pe holurile blocului de la acestia.avem copii mici care se pot inbolnavi de la focarul de infectie care este in casa acestui om.ce putem face?cum putem scapa de ei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:51, 26 Noiembrie 2009
Ar trebui sa faceti o plingere la Asociataia de locatari (proprietari) din bloc si la Directia de Sanatate Publica
Si eu va recomand o plangere la DSV. Plangerea la Asociatie nu rezolva problema. Aceasta va trebui discutata in cadrul primei adunari generale sau extraordinare a Asociatiei, urmand ca membrii sa hotarasca modalitatea de rezolvare a situatiei. ;)
Faceti sesizare la DSP ( Directia de sanatate publica, fosta Autoritate de sanatate publica) chiar pe internet cu toate date exacte, adresa unde sunt cainii si adresa dv. Acelasi lucru poate sa-l faca si presedintele asociatiei.
La asemenea sesizari 2 inspectori au venit, au constata, au stat de vorba cu proprietarii cainilor , cu vecinii . Au incheiat un PV prin care le-au pus in vedere sa nu mai tina cainii in casa si sa pastreze curatenia. Au dat un termen, au revenit, au amenintat cu amenda....
Incercati si dv ca nu va costa nimic.
Si daca propietara nu vrea sa deschida ca in cazul meu??? Ce actiune pot face in instanta pentru a obtine intrarea fortata in apartament? Eu am facut adrese catre toate autoritatile si mi-au spus ca fara o actiune in instanta definitiva si irevocabila nu au ce face. Dar ce fel de actiune??
Eu cred ca problema trebuie sa se rezolve de data aceasta de catre asociatia de proprietari care este reprezentanta proprietarilor fata de terti.
- asociatia de proprietari apara interesul tuturor proprietarilor din bloc pentru pastrarea curateniei si a starii de sanatate din condominiu.
- tertul este unul din proprietari care provoaca disconfort si pericol asupra sanatatii celorlalti proprietari.

Asadar am parerea ca oricare proprietar care se simte astfel pus in pericol de sanatate sau deranjat de alte aspecte ale vecinilor cu cainii trebuie mai intai sa se puna sub protectia conducerii asociatiei de proprietari. Aceasta va face sesizare la DSP, ii va insoti pe inspectori la fata locului cu pricina si in cele din urma aceasta (asociatia) il va da in judecata pe proprietarul cu cateii.
Ce se va hotari in instanta se va executa silit.
Asociatia de proprietari are o prestanta mai mare intr-un proces decat un proprietar de unul singur. Asociatia apara interesul general impotriva daunelor de orice natura provocate de un singur proprietar.
........................................................................................
Cred ca aceasta ar trebui sa fie abordarea si in privinta tulburarii repetate si ostentative a linistii publice.

Din cauza foarte multor mesaje scrise pe forum la tema aceasta m-am gandit foarte mult la o solutie care sa scoata din impas o comunitate de oameni.

Nu traiesc cu capul in nori, cunosc foarte bine situatia din blocuri, dar ma hazardez sa propun o asemenea solutionare acolo unde asociatiile sunt mai bine organizate si inceputul fiind o data facut, precedentul creat, solutia aceasta ar putea sa prolifereze si sa devina un mod de solutionare standard si sa aduca concomitent si un plus de civilitate in blocuri.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine pe palier ! tetelu tetelu un vecin de palier din blocul in care locuiesc creste un caine in fata apartamentului, intr-o cutie de lemn, gen cotet.Cutia se afla chiar la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Caini maidanezi introdusi in scarea blocului vasile_marian vasile_marian Buna ziua! In calitate de Presedinte al Ascociatiei de Proprietari am si eu cateva nelamuriri! Foarte multi vecini sunt nemultumiti ca unii dintre ei ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament Adoniss2005 Adoniss2005 Ma confrunt cu o problema delicata si caut o rezolvare cu ajutorul dvs. Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, ... (vezi toată discuția)