Am fost amendata sambata pentru ca nu purtam centura de siguranta, am platit amenda pentru a evita majorarea ei, dar mi-as dori sa o contest. Am analizat procesul verbal si sunt curioasa daca aceste motive ar putea fi valide:
- agentul constatator are gradul "Ap"
- sectia este trecuta ca "BR SSRS 4-5" (de altfel daca as vrea sa trimit dovada platii nu am gasit unde ar trebui trimisa, respectiv ce reprezinta aceasta abreviere)
- am mentionat la "alte mentiuni" ca nu sunt de acord.
As fi curioasa cum pot ei sa demonstreze ca aveam sau nu aveam centura, deoarece nu aveau camere in zona si m-a "verificat" un singur agent, prin lege este "sfant" cuvantul lui?
In principiu, puteti trece orice motive considerati, insa nu ar fi rau sa "arunce" o privire si un jurist pentru a observa daca exista motive de nulitate absoluta si, mai apoi sa verifice si ce ati vazut dvs.
Mai puteti cere instantei sanctionarea dvs. doar cu "avertisment", avand in vedere gradul de periculozitate redus al faptei savarsite, exonerarea de la plata amenzii si restituirea amenZii deja platite.
Atentie, sa contestati procesul verbal de sanctionare in termen de 15 zile. E bine de stiut ca solutia judecatoriei este definitiva.