avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua,
In cazul unei mame studente care doreste sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului dar a inregistrat venituri sub forma de cadou - donatie, exista vreo problema in acest sens? Aceste venituri nefiind supuse impozitului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 11 August 2015
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale unitatii de invatamant, indiferent daca ati avut sau nu venituri profesionale impozabile pe aceasta perioada.

2. Aceste venituri sub forma de cadouri sunt inregistrate undeva, ce reprezinta ele?

3. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti avea venituri profesionale (din desfasurarea unei activitati) in suma de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.
Aceste venituri nu sunt inregistrate. Reprezinta un ajutor financiar din strainatate.
Daca nu sunt inregistrate la ANAF nu aveti nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil (eleva) ioana004 ioana004 buna ziua as avea o intrebare am 18 ani impliniti sunt eleva in ultimul an la liceu si sunt insarcinata in 4 luni jumate,pot beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)