avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama englezoaica, tata roman, copil cu cetatenie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama englezoaica, tata roman, copil cu cetatenie dubla, mi se interzice accesul

Buna ziua,

Va prezint pe scurt o situatie mai aparte: am trait cu o englezoaica in concubinaj cativa ani, din relatia noastra s-a nascut o fetita care pe langa cetatenia engleza dobandita automat are si cetatenie romana, fiindu-i transcris certificatul de nastere in Romania. In urma unor neintelegeri mama a plecat din Romania cu fetita, iar acum imi interzice s-o mai vad, invocand jurisdictia serviciilor sociale din Anglia. Doresc sa stiu daca exista cai legale, fara a recurge la sistemul juridic din UK, pentru a o obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se respecte drepturile si responsabilitatile parintesti. Paternitatea nu este contestata, copilul imi poarta numele, singura problema este cea de mai sus. Va multumesc anticipat.
Trebuie vazut cum a plecat, cand, ce faceati impreuna sau separat aici, in Romania, cat a trecut de atunci, daca ati facut vreo sesizare, daca stiti unde sunt, ce fac, cum anume va interzice accesul si cine etc.
Vorbiti cu un avocat roman, insa preferabil si cu unul din UK. Indicat ar fi sa faceti repede demersuri.
Potrivit art. 8 din Regulamentul CE nr. 2201/2003 instanţele judecătoreşti, dintr-un stat membru sunt competente în materia răspunderii părinteşti privind un copil care are reşedinţa obişnuită în acest stat membru, la momentul la care instanţa este sesizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instanta Tina 36 Tina 36 Buna ziua. Care ar fi va rog instanta competenta pentru solutionarea schimbarii de domiciliu minor in urmatoarele circumstante : Actualmente sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj viorel00 viorel00 Buna seara ma numesc Turcan Viorel si am o prietena in Anglia ce sta in concubinaj de aprox 6 ani si au o fetita de 5 ani, iar ea nu mai vrea sa stea cu el, ... (vezi toată discuția)