avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna seara ma numesc Turcan Viorel si am o prietena in Anglia ce sta in concubinaj de aprox 6 ani si au o fetita de 5 ani, iar ea nu mai vrea sa stea cu el, nu se mai inteleg si vrea sa ia copila si sa plece de la el, iar el ia spus ca nu vrea sa io dea cu niciun chip si pe deasupra a spus ca merge sa faca o cerere sa nu poata ea sa scoata fetita din Anglia ca poate sa plece fara copila si spune ca o baga la abandon de familie. As dori sa stiu daca el poate face aceste actiuni. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: viorel00 , utilizator 11:22, 27 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Pentru actiuni in Marea Britanie intrebati avocati de acolo.
In Romania NU EXISTA notiunea juridica de ,,abandon de familie”
Buna seara
Mentionez ca ei locuiesc in Marea Britanie si cred ca vrea sa o declare acolo. Multumesc frumos
acest răspuns util
Nu pare sa poata pleca de acolo fara consecinte juridice nefavorabile.
Daca isi permite sa consulte un avocat ar fi bine sa faca asa.Sfatul meu este sa isi caute un avocat care sa fie platit ca sa nu vorbeasca in 3 minute aiurea si apoi sa o coste avocatul la proces atat de mult de nu va putea plati.
Nu v-as sfatui sa apelati la avocat care va spune in 3 minute ca totul va fi bine cand totul pare sa fie foarte rau...fara sa isi dea seama ca va fi rau...

Nu pare sa fie deloc bine daca pleaca asa cum vrea si de aceea va spun ca trebuie vazut daca exista parghii legale dupa o analiza aprofundata.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
a fost la un avocat si ia cerut foarte mult in lire si a inceput sa ii spuna ca trebuie sa il scoata din drepturile de parinte pe el si alte chestii. Ea nu vrea sa il decada din drepturile de parinte, ci ea vrea sa isi ia copila , iar el refuza sa io dea si a spus ca ii face nu stiu ce acte acolo sa nu mai poata sa scoata fetita din anglia. Ea practic nu prea vrea sa plece asa ca vrea fetita, dar el spune ca nu io da. Multumesc frumos
acest răspuns util
Trebuie deschis un proces.
In UK se vor judeca.

Alte discuții în legătură

Rog ajutor! executarea silita a dreptului de vizita minor. reincredintare minor. flurryorama flurryorama Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema: Prietenul meu este divortat din martie 2005 si are un copil care i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Custodie Laura Magureanu Laura Magureanu Buna ziua. Eu si partenerul meu, ne-am despartit. Nu suntem casatoriti. Avem un copil de un an si patru luni. In certificatul de nastere al copilului suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - decadere din drepturile parintesti Melinda26 Melinda26 Buna ziua am o fetiță de 2 ani nu am fost căsătorită legal cu tatăl fetiței Anu trecut in 2015 agust a decis sa plece in anglia la munca pt un trai mai ... (vezi toată discuția)