avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM art 55 b) cerere si/sau decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM art 55 b) cerere si/sau decizie

Am cererea de incetare CIM conform art 55 lit. b) aprobata .De ce mai este necesara emiterea deciziei catre ITM? In ce termen este obligat angajatorul sa emita decizia de incetare a CIM din moment ce aceasta data este scrisa explicit pe cererea mea ca fiind 1 sept 2015 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 11 August 2015
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incearea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

2. Prin urmare , la ITM se va depune/tranmsite REVISAL-ul care va contine incetarea c.i.m. a persoanei respective.
Data depunerii/transmiterii va fi data de 01.09.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut la angajarea primilor salariati? carmenbn carmenbn Din 01.10 dorim sa angajam 3 salariati.Ce trebuie facut?Se intocmesc contracte de munca si se merge cu ele la ITM?Ce alte documente sunt necesare?Nu avem ... (vezi toată discuția)
Cim ceau ceau Potrivit legislatiei in vigoare CIM ul mai trebuie inregistrat la ITM? Multumesc (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a activitatii valentindaniels valentindaniels Buna ziua. Acum un an mi-am dat demisia de la locul de munca. Recent am constatat ca nu mai am decizia de incetare a activitatii. Pierd vechimea daca nu o mai ... (vezi toată discuția)