avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce nu mi se ia in calcul vechimea?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce nu mi se ia in calcul vechimea?

Buna ziua!
Am lucrat 3 ani si 9 luni apoi m-am pensionat iar in momentul de fata beneficiez de o pensie de invaliditate de 400 ron dar o nelamurire am. Vechimea de ce nu sa luat in calcul ( cei 3 ani si 9 luni - cei 45 ron scrisi pe decizia primita) iar cu tot cu vechime beneficiam de o pensie de invaliditate de 445 ron . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:54, 11 August 2015
Pensia dvs. este de 45 de lei, aşa cum scrie în decizia de pensie. Restul, până la 400 de lei, reprezintă indemnizaţia socială care se acordă persoanelor ale căror pensii sunt sub nivelul de 400 de lei, în baza O.U.G. nr. 6/2009. Prin urmare, nu se poate adăuga pensia de 45 de lei la suma de 400 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate coca apetroaei coca apetroaei Buna ziua Sunt pensionata medical si pe decizia de pensionare la mentiuni am \"lunile 9,11-2002; 3,5,12-2004; 11-2007; 12-2008; nu s-au valorificat, nu ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)