avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit agricol

Va rog, se impoziteaza venitul agricol pe anul acesta ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:37, 2 Octombrie 2015
Da. Nu ati depus pana pe 25 mai declaratia 221?
Sau sugerati aplicarea si in acest an a anularii impozitului pe venit daca producţia a fost calamitată în proporţie de peste 30%. Gradul de calamitate se dovedeşte cu procesele-verbale de constatare a pagubelor, pentru fiecare producător agricol şi unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, întocmite de către comisiile locale pentru situaţii de urgenţă constituite prin ordin al prefectului, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
Asta vom vedea prin toamna daca vor mai da o lege valabila si in acest an.
Multumesc pentru raspuns!
Am dat pamantul in arenda si societatea care a luat pamantul in arenda plateste impozitul pe venit agricol,{retine 16% din suma cuvenita din arenda).
Cu stima!
Daca ati dat pamantul in arenda, din suma de bani cuvenita vi se retine de catre arendas impozitul pe venitul din arenda 16% si contributia la sanatate 5,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol impozitat - pensie amarianaro amarianaro Buna ziua si multe multumiri pentru raspunsurile anterioare. Intrebare: Cum se considera impozitul pe terenul agricol + sanatatea care au fost platite la ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite in agricultura VelicuG VelicuG Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu 7 ha de teren agricol,teren care este dat in arenda,subventia de la stat o ia arendasul,vreau sa stiu daca eu trebuie ... (vezi toată discuția)
Plata cass daca am pamant in arenda ElenaLuisa ElenaLuisa Va rog sa-mi spuneti daca trebuie si eu sa platesc CASS din 2016 dupa noul cod fiscal: eu nu am venituri, doar am un pamant dat in arenda si pt acest venit ... (vezi toată discuția)