avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare nerezolvata nici dupa 1 an si 8 luni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare nerezolvata nici dupa 1 an si 8 luni

Buna seara.
Am si eu o intrebare,sotia mea impreuna cu mine a facut o sesizare la politia economica vizavii de faptul ca unde a lucrat se foloseste pe aproximativ 40 calculatoare Windows-ul fara licenta dar si alte programe.Au trecut de atunci 1 an si 8 luni si nimic nu s-a rezolvat,mai precis domnul politist care se ocupa de caz nu a fost la momentul respectiv in control pt.ai surprinde in flagrant,de frica sa nu gasesaca nimic si sa nu cumva firma sa aiba pretentii materiale de la el sau politie pt. ca s-a oprit lucru cateva ore(cel putin asa mi-a zis el)cu toate ca acest control se putea face sambata sau dum. cand nu luceaza nimeni la aceea firma,dar se pot gasi cei de la resurse umane.
Pe toata aceasta perioda dupa ce am dat cateva declaratii impruna cu sotia,eu am tinut atat personal prezentandu-ma la politie cat si telefonic legatura cu domnul anchetator,intreband-ul in ce stadiu se afla cercetarile,dar el imi spunea ca ba in cateva zile mergem impruna(eu ca martor)in cotrol ba ca a vorbit cu procurorul de caz si ca ii mai trebuie niste aprobarii pt. perchezitie.
Vazand toate acesta am luat legatura si cu sefa lui intreband-o la fel de caz si de ce se tergiverseaza atat de mukt perchezitia,mai mult i-am spus ca poate ar fii bine sa ma adresez celor de la crima organizata avand in vedere ca doamna s-a plans ca nu are oameni asa multi pt. a organiza o e chipa operativa.,dar ea mi-a raspuns ca degeaba fac sesizare si la ei c atot la ea ajunge.
Am fost si la parchet in audienta dar cei de acolo mi-au raspuns ca nu a ajuns nimic la ei si ca sa le dau un nr. de dosar,dar acest nr. eu nu-l am pt. ca atunci cand l-am intrebat pe domnul anchetator de el,acesta mi-a raspuns ca acesta nu-l are pt. dosarul s-a intors inapoi de la procuratura(lucru foarte curios pt. ca se stie faptul ca orice dosar instrumentat de pol. pleaca spre parchet cu un nr. de inreg.).

Acum vreo 4 luni in urma cand l-am sunat,m-a chemat la el si mi-a spus ca a fost in contorl si ca nu a controlat efectiv fiecare PC(oricum de la data sesizari 1 AN SI 4 LUNI SI PANA ACUM 4 LUNI CEI DE LA FIRMA SE PUTEAU PUNE DE ZECI DE ORI IN REGULA) ci le-a cerut licentele,iar ei au spus ca o sa le caute ca au foarte multe acte si ca le greu sa caute prin ele,mai mult domnul politist a incercat sa ma convinga ca intradevar prin 2 dulapuri pline cu acte e greu sa cauti aceste foi(cu toate ca in mod normal trebuiau sa le aiba la indemana avand in vedere ca firma respectiva lucreaza efectiv pe acele PC-uri) si ca le-a dat un termen de o luna sa le prezinte la politie

Am uitat sa va spun ca de foarte multe ori cand l-am sunat pe domnul anchetator acesta mi spunea ba ca fost in control deja ba ca nu a fost inca ,ba ca o sa mergem impreuna...CIUDAT...

Dupa o luna si ceva de la acea discutie am fost din nou la politie sa-l intreb daca firma i-a prezebtat licentele,dar acest domn anchetator mi-a raspuns ca inca nu si ca sa mai am rabdare ca o sa le aduca ei,lucru ce mi s-a parut la fel de ciudat avand in vedere ca solicitarea lor a fost facuta pe cale oficiala deci in mod normal obligatoriu firma trebuia sa le prezinte.
Ba mai mult domnul politist a devenit nervos cand a vazut ca il intreb de ce dureazasa mult.

In ultimul timp am mai sunat de cateva ori dar la fel am primit raspunsuri evazive si fara rost.

INTREBAREA PERTINENTA CRED DE ALTFEL,ESTE CE POT FACE IN ACEST CAZ AVAND IN VEDERE CA PANA SI SEFUL DOMNULUI ANCHETATOR LA FEL TERGIVERSEAZA ANCHETA SI NU IMI DA NICI UN RASPUNS CONCLUDENT.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:31, 15 August 2015
Redactati si comunicati cerere oficiala catre conducerea unitatii de politie cat si la primprocurorul unitatii teritoriale a Ministerului public in care prezentati detaliat situatia si solicitti sa vi se comunice stadiul cercetarilor,eventual solutia dispusa
Cererile urmeaza sa le comunicati celor 2 autoritati -postal cu mandat de confirmare
Adica sa mai scriu inca odata sesizarea sau sa fac o simpla cerere ?]
Trebuie sa motvez cererea cu faptul ca nu am primit vreun raspuns in timp util sau doar sa cer sa mi se comunice stadiul cercetarilor.
E LEGAL TOTUSI ACEST FAPT PRIN CARE SE TERGIVERSEAZA ANCHETA?

MULTUMESC.
Adresati prim procurorului parchetului responsabil cerere oficiala prin care solicitati comunicarea stadiului cercetarilor,eventual solutia dispusa in cauza
cererea o adresati fie personal la procurorul de serviciu cu preluare numar de inregistrare,fie prin corespondenta postala cu mandat de confirmare
Trimite sesizarea la bucuresti la ministerul public ... si specifici ca de un an si jumatate ceea ce ai scris nu s-a rezolvat si poti spune clar ca si domnul politist de la politia economica nu si-a indeplinit atributiunile in cauza ... ( intra politistul sau politistii in incidenta faptei penale : abuz in serviciu ) , apoi se pot recupera date chiar daca e un IT bun si matraseste calculatoarele ... success ... ( inca o data dati omului parghia directa sa loveasca unde trebuie , nu il ametiti de cap )

[ link extern ]
sesizare@mpublic.ro

si scrieti detaliat totul ...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Motiv de recuzare procuror si politist in ancheta penala celdecolo celdecolo Sunt reclamant intr-o ancheta penala privind furtul unor bunuri din locuinta.Deoarece ancheta nu s-a desfasurat corect-adica ,in principal,nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal+politist si procuror care ma plimba cu zaharelul bogdanl bogdanl Am un dosar penal in care sunt inculpat. S a facut cercetarea de catre politie, am prezentat toate dovezile, au fost ascultati toti martorii iar politistul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tergiversata si ulterior clasata seny2015 seny2015 Buna ziua, Anul trecut am depus la parchet o plangere penala, care a repartizat-o spre rezolvare organului de urmarire penala. Acesta m-a chemat ... (vezi toată discuția)