avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala tergiversata si ulterior clasata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala tergiversata si ulterior clasata

Buna ziua,
Anul trecut am depus la parchet o plangere penala, care a repartizat-o spre rezolvare organului de urmarire penala. Acesta m-a chemat anul trecut prin noiembrie pt declaratii dupa care nu a mai facut nimic. La insistentele mele telefonice ca vreau sa vad dosarul m-a tot amanat, ba ca este foarte ocupat, ba ca trece pe la mine si mi-l prezinta, ca ulterior sa nu-mi mai raspunda nici la telefon.Vazand acest lucru precum si faptul ca tergiverseaza nespus de mult intr-o cauza ,pe care eu o consider simpla( s-ar putea sa gresesc dar nu cred) am facut o sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie, care mi-a comunicat faptul ca a trimis sesizarea mea la Parchet.Ulterior am fost chemat, mi s-a prezentat dosarul, s-au administrat probe care eraunecesare, mi s-au emis copii dupa anumite documente, la cerere, din documente fapta pentru care facusem plangerea penala era si este mai mult decat concludenta, urmand sa inainteze dosarul la parchet. L-am contactat telefonic si mi-a transmis ca dosarul a fost inaintat la parchet cu solutia de clasare, nu pentru prescriptie, mi-a spus ca nu-si mai aminteste motivul, dar o sa-l aflu cand voi primi ordonanta de la parchet.
Am facut o cerere scrisa pt. studierea dosarului la parchet.
Intrebare:
1). In functie de rezultatul studierii documentelor existente( poate nu a mai introdus toate documentele pe care mi le-a prezentat mie), consider ca aceasta solutie de clasare este ca o razbunare pt. plangerea pe care i-am facut-o, pot solicitaschimbarea organului de cercetare penala si reluarea cercetarilor?
2). Ce pot face in aceasta situatie?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 07:28, 29 Octombrie 2015
Depuneti plangere in 20 de zile de la comunicare la procurorul ierarhic superior.
Buna seara,
Multumesc pt. raspuns, dar impotriva ofiterului care a efectuat primele cercetari si care consider ca a dat solutia de clasare ca o razbunare pt plangerea facuta impotriva lui nu pot actiona in nici-un fel? Nu pot solicita schimbarea organului de cercetare si reluarea cercetarilor?
Multumeasc mult,
Organul doar propune, procurorul dispune, atacați soluția procurorului asa cum v-am spus.
Buna dimineata,
Inca o data multumesc pentru raspuns.
Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac? _Alin_ _Alin_ Ieri am primit Ordonanța de la parchet, mi s-a respins plângerea ca inadmisibila, in temeiul art. 339 C.P.P. Ordonanța a fost emisă chiar de către ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)