avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna dupa concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna dupa concediu crestere copil de o alta unitate scolara


Buna ziua,
In anul scoalar 2010-2011 am fost detasata la o unitate scoalara dupa care am efectuat concediu de crestere copil pana la 2 ani incepand cu 1 septembrie 2011 pana la 1 februarie 2014 (am nascut doi copii si am beneficiat de concediu succesiv - am nascut in mai 2011 si februarie 2013). M-am intors la serviciu la alta unitate scolara incepand cu 1 februarie 2014 (am avut catedra in 2 scoli 10 ore titular la o scoala si 8 ore detasat la alta scoala).
Cand am depus cererea de concediu am intrebat daca pot beneficia de CO restant din perioada premergatoare concediului de crestere copil. Mi s-a raspuns afirmativ, doar ca mi s-a mentionat verbal de la scoala unde eram detasata ca trebuie sa ma plateasca unitatea scolara unde am fost.
Mentionez ca la cererea de concediu am atasat si adeverinta emisa de scoala la care am functionat in perioada 2010-2011 cu cate zile de concediu mai am de efectuat.
Am avut surpriza sa observ cand m-am dus dupa o adeverinta de venit pe data de 12-08-2015 ca scoala unde eram titulara mi-a platit tot concediu (inclusiv cel restant), iar scoala unde eram detasata nu mi-a platit pe august decat pe 11 zile (corespunzator perioadei lucrate la ei).
Intrebarea mea este nu scoala trebuia sa ceara banii in scris de la cealalta unitate scoalara la care am fost detasata inainte sa beneficiez de concediu de crestere copil din moment ce eu am adus adeverinta si mi-au aprobat concediu?
Mai mentionez ca nu este o suma mare ci doar 274 ron si ca eu am vrut doar pana la 31 august concediu.
Ei spun ca am functionat pana la 31 august, dar nu mi-au platit decat 11 zile din august?
Cum ma afecteaza acest lucru?
Mai pot face ceva dupa un an?
De ce nu mi-au spus ca nu pot sa imi acorde concediu restant de la alta unitate si sa efectuez zile de activitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 12 August 2015
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

Pe durata detasarii drepturile salariale se platesc de unitatea la care sunteti detasat. Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Ce posibilitati am sa rezolv situatia data? anghel marian anghel marian Revin cu precizari la problema mea: sunt detasata in interesul invatamantului pt anul scolar:2018-2019 la o scoala particulara. Nu mi-au fost platite ... (vezi toată discuția)