avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributii suplimentare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributii suplimentare salariat

Speta este urmatoarea: Angajatorul emite decizie ptr ca angajatul sa se ocupe si de SSM(de exemplu) in cadrul firmei. In urma deciziei, departamentul de Resurse Umane emite o noua fisa de atributiuni sau vine cu o completare la cea veche. Angajatul, de principiu nu este de acord cu aceasta noua atributie, poate refuza semnarea documentelor si la ce se poate expune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 17 August 2015
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 prevad :

Art. 23. - (1) Serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care indeplinesc cel putin cerintele prevazute la art. 49 sau prevederile art. 511 si, dupa caz, alti lucratori.
(2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50 sau prevederile art. 511 lit. b).
(3) Incepand cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care au contract individual de munca cu norma intreaga incheiat cu angajatorul.

Art. 24. - (1) Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
.....

In acest caz, lucratorii desemnati de angajator pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie nu pot indeplini alte atributii decat cele de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare de prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.

In acest caz, salariatul poate refuza semnarea acelor documente avand in vedere textul de lege mai sus mentionat.
Multumesc foarte mult ptr raspuns. Indraznesc sa intreb daca ptr ISU/PSI situatia este similara.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
roflorin, utilizator
Din cate cunosc, nu este o situatie asemanatoare cu ISU.
Sa inteleg ca ptr ISU/PSI poate fi desemnat cu aceste atributii chiar daca in cadrul firmei se ocupa de cu totul altceva?
Probabil ca da, daca nu exista un text de lege care sa prevada asa cum se prevede in situatia lucratorilor desemnati de angajator pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz isu LucicaBuzea LucicaBuzea Buna seara.Am si eu o intrebare,pentru care va multumesc anticipat.O societate comerciala cu un nr de 4 angajati care-si desfasoara activitatea(comert )intr-un ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat Radu_Lucian Radu_Lucian Buna seara, Am o nelamurire in legatura cu numirea lucratorului desemnat, legea spune ca trebuie sa fie angajat cu norma intreaga, dar nu specifica ... (vezi toată discuția)
Un angajat care este administrator patrimoniu și casier într-o ... Ciobotaruiulian72@gmail.com Ciobotaruiulian72@gmail.com Un angajat care este administrator patrimoniu și casier într-o instituție publica este legal sa fie numit prin dispoziție de manager lucrător desemnat ... (vezi toată discuția)