avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat timp dureaza pana se finalizeaza o plangere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat timp dureaza pana se finalizeaza o plangere?

Am depus o plangere la politie pentru abandon de familie in luna mai si abia la inceputul lunii iulie mi-au zis cei de la politie ca au inaintat dosarul la parchet. Cat va mai dura si acolo?Cum pot urgenta rezolvarea acestui caz deoarece din agugust 2008 si pana in prezent parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu vrea sa dea nici un ban pentru copii? Vine scoala si am mare nevoie de bani. Ce se va intampla daca el va fi condamnat? voi recupera suma restanta sau condamnarea este doar o masura ce se ia impotriva sotului vinovat de savarsirea infractiunii? Partea vatamata cu ce se alege?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:00, 13 Iulie 2009
De regula dureaza solutionarea acestor plangeri..sunt multe dosare. Dar va veti recupera suma restanta. Daca sotul va fi condamnat, dar in cursul judecatii isi indeplineste obligatiile de intretinere , se va pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu sespendare.
Daca dosarul se afla la Parchet, banuiesc ca s-ar putea finaliza prin septembrie-octombrie anul acesta.Pentru a afla exact stadiul lucrarilor, luati legatura cu procurorul care se ocupa de dosar sau/si solicitati informatii in scris de la Parchet in legatura cu acest aspect.



















In mod normal trebuie sa obtineti suma restanta. In cazul in care nu executa aceasta obligatie de buna voie si tatal are bunuri se poate trece la executarea silita.
buna ziua
prin hotararea de condamnare inculpatul va fi obligat si la plata sumei aferente lunilor in care nu a platit ,cu o pedeapsa cu suspendare daca nu va fi determinat de avocat sau de o alta persoana sa achite suma restanta inainte de solutionare si sa scape de condamnare .
Desi in insusi continutul legal al infractiunii e prevazuta suspendarea conditionata a executarii pedepsei , ca modalitate de individualizare juridica a acesteia , (un caz special de aplicare a acestei sanctiuni) , daca opereaza retragerea plangerii penale prealabile /impacarea , e dispusa inceterea urmaririi penale sau a procesului penal.

Ce-ar fi sa aveti o ultima discutie cu fostul sot , in care sa-i invederati posibilitatea aplicatii pedepsei cu inchisoarea , chiar in aceasta forma ?Poate l-ar mobiliza...
Ramane numai la latitudinea dumneavoastra daca veti retrage plangerea sau va veti impaca cu acesta , chiar daca, intr-un final , isi va indeplini obligatia ce-i incumba....(in proces acest element poate fi apreciat ca si circumstanta atenuanta judiciara)

Succes.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)
Abandon Borza Borza Buna, vreau sa stiu daca in cazul condamnarii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei(1 an) pentru abandon daca este obligatoriu plata sumei ... (vezi toată discuția)
Intarziere pensie alimentara claudiupatrascu claudiupatrascu Buna seara as dori sa stiu o informatie ,fosta sotie a inaintat un dosar pentru ca am ramas in urma cu plata pensiei alimentare ce se poate intampla?Ea mi-a ... (vezi toată discuția)