avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere acordare despagubiri din 2003, bunic din URSS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere acordare despagubiri din 2003, bunic din URSS

Buna ziua,

Sper ca ma poate ajuta cineva pentru ca nu prea stiu de unde sa incep si nici nu stiu toate datele problemei.... Pe 10 august 15 am primit o scrisoare de la prefectura adresata catre bunicul meu (decedat in 2010), in care se face referire la o cerere din 2003 depusa de el prin care cerea despagubiri pentru ce a avut in Basarabia si am 120 de zile sa completez dosarul cu acte care sa dovedeasca calitate de mostenitor, dovada refugiului, dovada proprietatii asupra bunurilor, etc. din cate stiu de la el, a fugit de acolo la 19 ani , fara acte si a venit in Bucuresti. ideea e ca acte clar nu avem iar ce a declarat el in respective cerere ...nici atat. oare pot gasi in Rezina (localitatea din care provine bunicul) acte? si daca da, avand in vedere ca bunica mea are 82 de ani, imi pot face o procura sa o reprezint? ea este mostenitoarea legala a lui, deci banuiesc ca practic are aceleasi drepturi ca el), daca cer copie dupa dosarul depus in 2003 mi se da?
De unde ar trebui sa incep?
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Refugiat din basarabia Oli74 Oli74 Tatal meu este refugiat din Basarabia. Pentru despagubirile acordate de statul roman acestor refugiati am depus un dosar la Bucuresti de 4 ani si cu acte de ... (vezi toată discuția)
Legea 290 din 2003 anamaria01 anamaria01 Bunicii unui prieten care au fost refugiati din Basarabia au lasat o casa si un teren proprietate personala in acea provincie.... Acest prieten in calitate de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile nr. 10/2001 si nr. 290/2003 Oana U Oana U Buna ziua, va expun cele doua probleme mai jos si va rog si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Legea 10 / 2001 In baza prevederilor acestei legi, tatal ... (vezi toată discuția)