avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria a 2 straini in Romania?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria a 2 straini in Romania?

Buna Ziua,

Lucrez pentru o firma din UK ce se specializeaza pe organizarea de Nunti in afara Regatului Unit.

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o lista de documente si proceduri necesare pentru casatoria a 2 persoane de origine straina(UK) in Romania.

In multe din locatiile cu care lucram in jurul lumii exista si o perioada Minima de sedere in tara respectiva pana ce 2 persoane se pot casatori din punct de vedere legal. Care ar fi acea perioada "minima" in cazul Romaniei?

Va multumesc anticipat

Cu respect,
Marius T.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:08, 14 August 2015
Perioada este de 10 zile. Daca depuneti actele in vederea casatoriei in data de 1 va casatoriti in data de 10, daca le depuneti in 2 va casatoriti in 11 si tot asa. Daca ambii sunteti cetateni straini aveti nevoie ambii de adeverinte de cutuma eliberare de ambasada/consulat din care sa rezute ca indepliniti conditiile din tara dvs. de cetatenie pentru a va casatori. Aveti nevoie de translator daca nu stiti limba romana si de aprobarea primarului, eventual si de o adeverinta de la serviciu cum ca va aflati cu serviciul in localitatea respectiva unde urmeaza a va casatorii pentru a avea o motivatie scrisa de ce driti a va casatori in Romania. Certif.de nastere apostilate, traduse si legalizate. Actele de identitate si adev.medicale.
Eu am impresia ca in intrebare este vorba de casatoria a 2 cetateni straini care n-au nicio legatura cu Romania, cu atat mai putin domiciliul sau un loc de munca aici.
Daca am inteles bine, raspunsul este nu, nu puteti organiza nunti care sa includa si casatoria civila in Romania daca niciunul dintre soti nu locuieste in aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean italian yasmin1989 yasmin1989 Buna ziua, in anul 2018 ne vom casatori civil, mentionez ca eu sunt romanca si iubitul meu este cetatean italian. Casatoria va avea loc in Romania. Va rog ... (vezi toată discuția)