L-am prins pe unul dintre angajati cu niste chitante false (delapidare, fals in inscrisuri, uz de fals).
A recunoscut, a semnat un angajament de plata, si a inceput sa-mi aduca banii (o suma destul de mare).
Intrebare: Sunt obligata sa fac vreo plangere, sau putem rezolva intern? As evita plangerile pt. a-mi recupera mai repede banii.
nici un text de lege nu te obliga sa faci o plingere penala. Insa, pentru a avea siguranta recuoerarii integrale a prejudiciului, trebuie sa te atentionez ca angajamentul de plata nu foloseste la nimic (afara de cazul in care este incheiat inainte de 2004). Preferabil ar fi sa intocmesti un act notarial ( cu acordul angajatului respectiv) care sa constate creanta si modul de restituire, precum si termenul (poate sa fie chiar o garantie reala). In felul acesta, daca nu va continua sa aduca bani, poti sa te adresezi unui executor judecatoresc, si sa pui in executare actul autentic.
Multumesc pt. raspunsuri. Cu returnarea banilor nu cred ca o sa am probleme pt. ca a inteles in ce situatie grava este si incearca sa se tina de graficul de returnare(a adus aproape jumatate ), mai ales ca nu i-am pus nimic in plus, nici un leu daune sau altele.
Mai delicata e situatia in contabilitate, daca la un eventual control se descopera corecturile. De aceea eram curioasa daca sunt obligata sa-l denunt.