avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare delapidare

L-am prins pe unul dintre angajati cu niste chitante false (delapidare, fals in inscrisuri, uz de fals).
A recunoscut, a semnat un angajament de plata, si a inceput sa-mi aduca banii (o suma destul de mare).

Intrebare: Sunt obligata sa fac vreo plangere, sau putem rezolva intern? As evita plangerile pt. a-mi recupera mai repede banii.
Cel mai recent răspuns: fraiera , utilizator 15:22, 10 Octombrie 2005
Nu cred ca esti obligata sa sesizezi vre-un organ
nici un text de lege nu te obliga sa faci o plingere penala. Insa, pentru a avea siguranta recuoerarii integrale a prejudiciului, trebuie sa te atentionez ca angajamentul de plata nu foloseste la nimic (afara de cazul in care este incheiat inainte de 2004). Preferabil ar fi sa intocmesti un act notarial ( cu acordul angajatului respectiv) care sa constate creanta si modul de restituire, precum si termenul (poate sa fie chiar o garantie reala). In felul acesta, daca nu va continua sa aduca bani, poti sa te adresezi unui executor judecatoresc, si sa pui in executare actul autentic.
Multumesc pt. raspunsuri. Cu returnarea banilor nu cred ca o sa am probleme pt. ca a inteles in ce situatie grava este si incearca sa se tina de graficul de returnare(a adus aproape jumatate ), mai ales ca nu i-am pus nimic in plus, nici un leu daune sau altele.
Mai delicata e situatia in contabilitate, daca la un eventual control se descopera corecturile. De aceea eram curioasa daca sunt obligata sa-l denunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie de prietenie silviu35 silviu35 DE 1 an de zile ma-m despartit de prietenul meu sint cu altcineva. FOSTUL prieten la-m dat la politie ca nu ma lasa in pace ia dat avertisment ... (vezi toată discuția)
Am luat bani din incasari si am facut facturi pe firme ce nu exista mariantimis mariantimis am lucrat la o firme de distributie la negru fara nimic nu am semnat nimic niciodata nu mia dat bani promisi si am luat din incasari si am facut facturi ... (vezi toată discuția)
Contabila mea a vandut tva din firma mea meruta florentina meruta florentina Am descoperit acum ca eu nu mai am tva de recuperat de la stat si am cerut de la contabila toate actele firmei cu gandul sa o schimb ca ceva nu era in regula ... (vezi toată discuția)