avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art.514 din NCPC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art.514 din NCPC

As vrea sa stiu care sunt conditiile în care se poate face recurs în favoarea legii conform art.514 din NCPC. In faza procesuala de fond într-un proces civil, instanta a considerat ca nu am denigrat-o pe reclamanta si a pronuntat o sentinta în favoarea mea, respingand cererea de chemare in judecata ca fiind netemeinica. Reclamanta a facut apel iar completul i-a admis apelul, culmea, dându-i si câstig de cauza, considerând ca eu am denigrat-o pe reclamanta, trebuind astfel sa-i platesc daune morale.Am trimis un memoriu la Avocatul poporului prezentând situatia relatata mai sus si anexând cele doua sentinte contradictorii. Am primit un raspuns din care citez: "Faptul ca speta a fost solutionata diferit de instantele judecatoresti(fond-apel) nu echivaleaza cu interpretarea si aplicarea diferita a legii de natura sa conduca la o solutionare diferita a aceleiasi probleme de drept, element necesar pentru declararea unui recurs în interesul legii." Ati putea sa-mi explicati ce a vrut sa spuna prin aceasta fraza reprezentantul institutiei Avocatul poporului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariacapraru , utilizator 22:39, 12 August 2015
Este posibil (necunoscand capetele de cerere pe fond) ca in cererea de apel,apelanta reclamanta sa argumenteze ce nu a luat in dezbatere sau nu a admis instanta de fond ,din diferite motive,iar instanta apelanta tinand cont si interpretand favorabil aceste argumente sa hotarasca admisibilitatea apelului.
Instanta de apel este superioara instantei de fond si rolul ei este de a indrepta erorile comise de instanta inferioara in grad.
Cererea de apel a fost identica cu cererea de chemare in judecata de la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem 3 parti. reclamant (x), parat(y), intervenient accesoriu(z). ... ionita_emil ionita_emil Avem 3 parti. Reclamant (X), Parat(y), intervenient accesoriu(z). Instanta admite cererea de interventie in principiu a intervenientului Z printr-o incheiere ... (vezi toată discuția)
Pretentii daune morale mariacapraru mariacapraru Eu am facut un memoriu catre Inspectoratul scolar in care demascam faptul ca niste burse erau incasate de directoarea liceului , ca una dintre profesoare a ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Vreau sa stiu ce urmeaza dupa admiterea unui intervenient intr-un proces .Cererea de interventie a fost facuta la instanta de recurs.De regula ce ... (vezi toată discuția)