avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie

Va rugam foarte frumos sa ne dati o lamurire:
Printr-o Petitie adresata Consiliului local si in atentia Primarului, un grup de cetateni de pe strada noastra si-au aratat nemultumire fata de aprobarea in sedinta Consiliului Local a unui PUZ pentru construirea in imediata vecinatate a locuintelor de domociliu a unui ansamblu de locuinte colective cu regim de inaltime de P+8,iar constructiile rurale din zona au regim mic de inaltime .Drumul este de tara cu un singur sens ,neasfaltat .Petitia amtrimis-o pe 29 mai 2015 dar pina astazi 12-08-2015 nu am primit nici un raspuns de la Primarie.
Ne-am aresat cu petitii la Consiliul Judeten la Inspectia de Stat in Constructii precum si la Prefectura. Toate cele 3 Institutii au verificat respectarea prevederilor legale si au constatat incalcarea legalitatii aprobarii de astfel de constructii.Documentatiile de amenajare si de urbanism au fost aprobate fara avizele prevazute de reglementarile in vigoare Procesul verbal intocmit de Inspectoratul de stat in c-tii a fost transmis la Prefectura. Va rog frumos sa ma lamuriti cum aceasta hotarire a CL poate fi anulata si de catre cine? Trebuie sa promovam actiune in contencios s-au aceste se rezolva de prefecura ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 13 August 2015
Dispoziţiile primarului, hotărârile consiliului local şi hotărârile consiliului judeţean sunt supuse controlului de legalitate al prefectului în condiţiile legii care îi reglementează activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)
Semnificatie puz: dotari, servicii, comert, birouri InaBucur InaBucur Intr-o zona cu destinatia conform PUZ: dotari, servicii, comert, birouri, se poate construi o casa destinata strict ca locuinta? Ce inseamna mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)