Potrivit cap. B, sectiunea VII, art.28 din Ordinul 340/2001, pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, tatal dvs. trebuie sa depuna urmatoarele acte:
-cerere-tip pentru inscriere la pensie (gaseste la casa de pensii);
-carnetul de munca (original si copie);
-alte acte prevazute de lege privind vechimea in munca sau vechimea in serviciu realizata in alte sectoare de activitate;
-livretul militar (original si copie);
-diploma de studii (original si copie sau adeverinta-se refera la studiile universitare);
-adeverinta privind sporurile si adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca;
-adeverinta privind conditiile de munca speciale si/sau deosebite;
-dovada certificarii stagiului de cotizare;
-procura speciala pentru mandatar (daca este cazul);
-acte pentru dovedirea calitatii de beneficiar al D.L. nr. 118/1990, al Legii nr. 341/2004 etc. (daca este cazul).
Eu am scris toate actele mentionate in Normele de aplicare a Legii nr. 19/2000. Unele nu sunt necesare pentru ca au fost efectuate inscrieri in carnetul de munca sau pentru ca, pur si simplu, nu privesc situatia de fapt a tatalui dvs. (de exemplu, pentru ca nu este beneficiar al Legii 341/2004). Atentie! Tatal dvs. trebuie sa solicite fostului angajator adeverinta din care sa rezulte sporul de vechime pe care l-a primit incepand cu 01.04.1992!
Intrebare
daisa
am fost la casa de pensii si am aflat ca puteam sa ies la data de 5 apr 2008 .si acum o intrebare la dosarul pt iesire la pensie este necesara obligatoriu ... (vezi toată discuția)