avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare acte masina la schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare acte masina la schimbare domiciliu

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea intrebare:

O persoana isi schimba domiciliul din Buzau in Bucuresti. In Buzau are inmatriculate 2 autoturisme: unul condus de aceasta persoana (care se doreste a se schimba in Bucuresti) si altul care este utilizat de o ruda de gradul I cu domiciliul in BZ. Pentru cel de-al doilea nu se doreste schimbarea din BZ in Bucuresti, dar din cunostintele mele acest lucru nu este legal. Nu se doreste vanzarea masinii catre utilizator datorita taxei de poluare/timbru/mediu.
1. Exista alta solutie legala pentru aceasta situatie in afara de vanzarea-cumpararea masinii sau mutarea acesteia la DITL Bucuresti? Se poate lasa masina la DITL BZ fara ca proprietarul sa aiba domiciliul acolo?
2. Care sunt pasii de urmat pentru mutarea masinii de la BZ la Bucuresti? Ce documente trebuie sa prezinte persoana respectiva la DITL Buzau? Am dori sa efectuam dupa emiterea noului buletin toate procedurile in acelasi timp: schimbare permis auto, mutare autoturism, achizitie si inmatriculare autoturism nou.
3. La preschimbarea permisului auto datorita schimbarii domiciliului se face vizita medicala? Permisul nu este expirat.

Mentionez ca suntem in faza in care am depus dosarul pentru schimbarea cartii de identitate.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:18, 13 August 2015
1-Proprietarul poate incheia contract de comodat sau procura in favoarea rudei din BZ
2-Daca se convine incheierea de contract de comodat sau procura,nu este necesar sa se desfasoare de catre utilizator alte demersuri la BZ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare in bucuresti si resedinta in alta localitate adelina_c adelina_c Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Anul trecut am achizitionat un apartament in Bucuresti, sector 3 insa nu am schimbat ... (vezi toată discuția)
Declarare autoturism cu contract comodat la taxe si impozite IonutR IonutR Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, sectorul 3. Folosesc un autoturism cu nr de TR (Teleorman), declarat la Taxe si Impozite Teleorman (pentru care se ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)