avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibil abuz angajator - dreptul de perchezitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibil abuz angajator - dreptul de perchezitie

Buna ziua,
Am o intrebare legata de dreturile angajatorului.
Lucrez intr-o banca, iar angajatorul, directorul operatiuni, ne cauta in sertare chipurile sa vada daca avem documente ale clientilor.
De asemenea sertarul cel mai de jos este sertarul personal in care nu ar trebui sa caute fiind lucruri personale.
Este un abuz sau are voie sa desfasoare aceasta operariune?
De cateva ori s-a intamplat sa controleze si in lipsa angajatului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edward_zone , utilizator 13:36, 26 Septembrie 2017
In reg.intern al angajatorului exista prevazuta o astfel de dispozitie ?
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bineinteles ca nu!
Mai iau o data ROI-ul la citit dar sigur nu.
Ce sa scrie?
Directorul are voie sa te caute in sertare cand doresc muschii lui?
lol
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
edward_zone, utilizator
Gata m-am lamurit!
Scrie asta:

Drept de perchezitie
Banca isi rezerva dreptul de a perchezitiona salariatii si de a controla bunurile acestora in timpul prezentei salariatul in incinta Bancii. Se poate considera ca este in interesul fiecaruia si pot fi situatii cand acest lucru este necesar.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
edward_zone, utilizator
Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).
freeelis a scris:

Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Adica este legal sau nu?
Mi se incalca un drept?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți transparente Costin33 Costin33 Bună ziua. Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți transparente, astfel încât conținutul lor să fie vizibil fără să fie deschise. Este ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de munca Zuza13 Zuza13 Am si eu o nedumerire,si anume daca lucrez pe postul de casiera sunt obligată să completez in registrul de bani personali ce sume am la mine cand vin la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa iti ingradeasca ... laurentiuspiridon laurentiuspiridon Buna ziua, Doresc sa stiu daca este legal sa iti ingradeasca accesul la vestiar la locul de munca in timpul celor 8 ore de munca cat esti la serviciu? Mai ... (vezi toată discuția)