avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca

Buna ziua,
Am si eu o problema. Sunt angajat ca dispecer la o firma de paza si protectie. Am semnat cu ei un contract 8 ore pe zi... Directorul general face distribuirea angajatilor pe ture, iar eu lucrez cam 240 de ore pe luna (nu am spor de noapte e.t.c.). Problema este ca de circa 2 saptamani mi s-a spus ca voi lucra doar la sfarsitul saptamanii, deoarece "sefului nu ii place fata mea:O". As dori sa stiu cum mi se calculeaza drepturile salariale, precum si ce masuri pot lua impotriva acestei decizii, cel putin ciudate...
Mentionea ca am semnat un contract de munca 8 ore pe zi, 5 zile pe sptamana. In acest moment nu ma aflu in concediu, nu am depus demisie, dar totusi nu lucrez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florintone , utilizator 13:36, 13 August 2015
Puteti contesta decizia unilaterala a angajatorului de a va modifica timpul de munca si repartizarea acestuia.
Stiu ca pot contesta. Am reusit performanta sa mi se faca contract de muncaX-( - adica am facut sesizare la ITM ca nu avem contracte de munca, iar cand au venit aparatorii angajatilor in control=D>, am semnat contractele de fata cu ei, ca sa nu plateasca patronul amenda.
Pe mine ma intereseaza daca, atunci cand voi semna statul de plata si voi incasa 200 de lei pentru munca prestata in aceasta luna, ii pot spune stimatului director ca este legal ceea ce a facut sau ii pot solicita salariul intreg, deoarece nu a fost decizia mea sa nu lucrez?
Ii puteti spune ca decizia lui nu este in conformitate cu prevederile art.41 C.mun.

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

citeste cu atenti CIM care este izvor de drept,pe care inteleg ca ai pus semnatura, in care specifica timpul lucrat,retributia pe ore etc, Atata timp cand angajatorul respecta CIM nu ai ce face! Nu conteaza in ce zile te pune pe gafic cat timp nu depaseste cu acordul tau norma de 40 ore saptamanal si nu ai spor pentru zilele de repaus legale,sau nu incalca prevederile CIM! Eu sunt lider de sindicat la stat si stiu ca ce ai semnat ramane semnat si ITM are amenzi derizorii pt.cat castiga un patron de pe urma ta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere salariu in timpul sarcinii MirabelaMaria MirabelaMaria Buna seara, stiti daca este posibil ca angajatorul sa decida in mod unilateral (bagandu-mi sub nas un Act aditional la CIM, pe care nu l-am semnat) scaderea ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii mandeailie mandeailie buna dimineata ...orele lucrate dupa ora 22 trebuie platite suplimentar la o firma privata?....pentru lucrul de noapte pot fi incadrat la grupa 2 de ... (vezi toată discuția)
Respingere decizie de numire responsabil Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am urmatoarea problema: lucrez intr-un institut de cercetare si recent am fost numita responsabil precursori de droguri printr-o decizie semnata de ... (vezi toată discuția)