avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselatorie online pe site de dating
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselatorie online pe site de dating

Buna ziua, in primul rand doresc sa va salut si sa va multumesc pentru activiatea de consiliere pe care o desfasurati in cadrul acestui forum.
In al doilea rand, sa va cer un sfat...
Pe un site de dating din afara, am cunoscut o domnisoara mai mult decat draguta. Am inceput sa socializam din ce in ce mai des, nimic nu parea nelalocul lui. In cele din urma m-am oferit sa-i platesc contravaloarea biletului de avion pentru a-mi face o vizita si a ne cunoaste mai bine. Suma este destul de consistenta aproximativ 800 Euro. Partea trista este ca acum ea este de negasit, pur si simplu a luat banii si atat.
Intrebarea mea este daca o pot trage la raspundere penal. Pot sa dovedesc prin conversatiile scrise de pe whatsapp si email ca a existat o intelegere intre noi. Suma a fost trimisa prin PayPal, acolo sunt trecute toate datele ei, nume complet, adresa etc.
Eu m-as duce direct la politie dar ma tem sa nu fiu ironizat. Inteleg ca este o situatie penibila, de asta cer sfatul dumneavoastra.

Cu urari de bine D.Florian.
Cel mai recent răspuns: Costelino1 , utilizator 21:37, 1 Septembrie 2015
Atata timp cat ati oferit banii de buna voie nu cred sa rezolvati ceva nici penal, nici civil, o sa spuna ca s-a razgandit.
Imi aduc aminte ca paypal are o functie de "reclama plata". Poate-poate ar putea rezolva ceva ei daca nu a trecut prea mult timp.
Da chargeback in PayPal, cat mai repede. Daca deja i-a retras, o sa aiba contul pe minus si ce bani or sa intre acolo, ajung la tine pana e acoperita suma.
E doar o alta schema de escrocare. Data viitoare ii cumparati dumneavoastra biletul.
[EDITAT]...ai luat teapa...te-a fraierit. Suma poate e mare pt tine dar e minuscula comparativ cu ce sume au platit alti fraieri pe care ii cunosc eu.
Pe fiecare site matrimonial, esti avertizat "sa nu trimiti niciodata bani persoanelor cunoscute acolo"...dar faptul fiind consumat, eu te asigur ca nu ai absolut nici o posibilitate sa-ti recuperezi banii...asta pt ca nu poti dovedi ca ea iti datoreaza vreun ban, iar suma trimisa, putea reprezenta o datorie sau o parte dintr-o datorie, pe care o aveai fata de ea si pe care o plateai in felul acesta.
Numele si prenumele persoanei pe care ai trimis banii, nu sunt relevante, poate nu e ea ci bunica ei de 85 de ani, excrocii de genul acesta constituie adevarate grupuri infractionale, iar cea din fata "frumusica", nu e si cea care ridica banii, la final se pun persoane batrane, fara bunuri proprii, de pe care nu ai ce executa silit, in caz se va ajunge vreodata la asa ceva.
Nu rezolvai nimic nici daca ii cumparai tu biletul, deoarece el se cumpara cu ceva timp inaintea plecarii si fiind pe numele ei, in format electronic,titularul putea oricand sa renunte la el si sa ridice banii,nu conteaza cine a facut plata, iar tu sa nu afli ca a renuntat la bilet...si sa o astepti ca papagalul cu flori in aeroport, dupa ce probabil,i-ai trimis si bani de cheltuiala pe drum.
Concluzionand, [EDITAT]..nu mai spune nimanui ce ai patit, ca rad de tine toti, consoleaza-te cu ideea ca pentru o perioada de timp ai fost bagat in seama de o tipa bine, ca ai visat frumos...deschide ochii in viitor...iar daca mai chemi la tine fufe...te sfatuiesc sa le sugerezi sa vina pe cheltuiala lor, iar la sosire sau la plecare(mai bine, vezi daca merita sa o faci) le decontezi cheltuielile de drum.
In situatia de fata...nu poti dovedi ca ea iti datoreaza bani, cei trimisi puteau fi un cadou sau o datorie...pe scurt, gestul tau benevol, nu o obliga la nimic...in lipsa vreunui act, in care ea sa-si fi asumat vreo obligatie de plata sau de returnare a vreunei sume.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Escrocherie sentimentala adrianm12 adrianm12 Buna ziua, Trec direct la subiect, fiindca este vorba despre o problema grava ce ne-a tulburat intreaga familie. Sora mea M. a cazut victima unui barbat cu ... (vezi toată discuția)
Problema chargeback nedisputat de catre procesatorul de carduri MMORPGReseller MMORPGReseller PS: Daca un avocat crede ca exista sanse de a recupera banii, sunt dispus de a da curs tuturor cailor de atac pentru a-mi recupera banii! Buna ... (vezi toată discuția)
Tentativă de a fi fraudat în urma unui anunț de vânzare pus pe olx: ar trebui să anunț autoritățile? Și pot da în judecată persoana respectivă pentru daune morale? andrei227 andrei227 buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca ... (vezi toată discuția)