avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselatorie online pe site de dating
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselatorie online pe site de dating

Buna ziua, in primul rand doresc sa va salut si sa va multumesc pentru activiatea de consiliere pe care o desfasurati in cadrul acestui forum.
In al doilea rand, sa va cer un sfat...
Pe un site de dating din afara, am cunoscut o domnisoara mai mult decat draguta. Am inceput sa socializam din ce in ce mai des, nimic nu parea nelalocul lui. In cele din urma m-am oferit sa-i platesc contravaloarea biletului de avion pentru a-mi face o vizita si a ne cunoaste mai bine. Suma este destul de consistenta aproximativ 800 Euro. Partea trista este ca acum ea este de negasit, pur si simplu a luat banii si atat.
Intrebarea mea este daca o pot trage la raspundere penal. Pot sa dovedesc prin conversatiile scrise de pe whatsapp si email ca a existat o intelegere intre noi. Suma a fost trimisa prin PayPal, acolo sunt trecute toate datele ei, nume complet, adresa etc.
Eu m-as duce direct la politie dar ma tem sa nu fiu ironizat. Inteleg ca este o situatie penibila, de asta cer sfatul dumneavoastra.

Cu urari de bine D.Florian.
Cel mai recent răspuns: Costelino1 , utilizator 21:37, 1 Septembrie 2015
Paypal are o functie cu ajutorul careia puteti lua banii inapoi. Nu-mi amintesc exact cum se numeste: chargeback, refund sau dispute.

Daca banii sunt inca in contul ei de paypal, o sa ii primiti inapoi. Nu stiu daca functioneaza in cazul in care i-a retras, dar puteti incerca. Va recomand sa sunati la paypal si sa povestiti fara jena despre cele intamplate, s-ar putea ca ei sa va ajute. Nu sunteti primul si nici ultimul in aceasta situatie.

Doar in cazul in care Paypal nu va mai poate ajuta, depuneti plangere.

Fapta ei s-ar incadra la savarsirea infractiunii de INSELACIUNE, este asadar o infractiune contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, - art 244 Noul Cod Penal.

Daca vreti sa actionati, va recomand sa o faceti cat mai repede posibil si sa pastrati convorbirile cu ea pentru probe. Dreptul dumneavoastra la actiune se va stinge in 5 ani conform articolului 154, litera d Noul Cod penal.

Multa Bafta!
Distinsa Anacristina8...sper ca 8 nu se refera la anii de studii...acesti excroci nu lasa banii in cont zile in sir cum probabil iti imaginezi...aceste grupuri infractionale actioneaza rapid, scot banii si dispar...cu asta lucrez...cu ei lucrez si vorbesc din experienta.
Posibilitatea depunerii unei plangeri pt Inselaciune exista dar rezultatul final e zero...nu se poate dovedi in situatia de fata ca expeditorul nu si-a platit o datorie catre destinatar, trimitand bani catre acesta.
Apoi destinatarul, poate fi un boschetar...o persoana fara adapost, fara bunuri proprii...asa lucreaza excrocii...au acoperire.
Stresul si jena...zecile de drumuri si declaratii care trebuie facute ani de zile...epuizeaza fizic si psihic orice persoana iar rezultatul final e ....ZERO!
In situatii din astea nici macar nu poti fi sigur ca poza pe care ai vazut-o este a ei...
E atat de usor sa folosesti poza altcuiva...
Oricum banii s-au dus si nu ai nici o sansa de recuperare.
Pune-i ca taxa pe educatie...
Pe viitor sugerez sa verifici orice seamana dubios pe siteuri de genul "Hoax or real" ori ceva similar. Sunt sigur ca nu esti primul si nici ultimul care a patit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie sentimentala adrianm12 adrianm12 Buna ziua, Trec direct la subiect, fiindca este vorba despre o problema grava ce ne-a tulburat intreaga familie. Sora mea M. a cazut victima unui barbat cu ... (vezi toată discuția)
Problema chargeback nedisputat de catre procesatorul de carduri MMORPGReseller MMORPGReseller PS: Daca un avocat crede ca exista sanse de a recupera banii, sunt dispus de a da curs tuturor cailor de atac pentru a-mi recupera banii! Buna ... (vezi toată discuția)
Tentativă de a fi fraudat în urma unui anunț de vânzare pus pe olx: ar trebui să anunț autoritățile? Și pot da în judecată persoana respectivă pentru daune morale? andrei227 andrei227 buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca ... (vezi toată discuția)