avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament

Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorit,si sotia a facut credit,dupa casatorie,prin 'prima casa' sa ne luam un apartament deoarece eu nu am putut din cauza contractului pe perioada determinata.
Intrebarea mea este,in caz de divort,am vreun drept asupra apartamentului,adica in caz de doamne fereste,care din noi va fi nevoit sa plece?
Am eu mai putine drepturi decat sotia,ea fiind pe actele creditului?
Va multumesc anticipat.
Nu conteaza cine este trecut pe actele de credit, fiind bun dobandit in timpul comunitatii legale , este considerat bun comun,conform art.339 Noul Cod Civil.
am inteles treaba asta,va multumesc ptr raspuns,insa...in caz de partaj,care va fi obligat sa plece din apartament si cine va ramane?pentru ca in caz de divort,niciunul din noi nu va vrea sa plece din apartament,dar totusi unul va fi nevoit sa o faca....
Depinde care va fgi situatia la momentul partajului, cine ce veituri va avea, cine va putea sustine si/sau prelua creditul si tot asa. Un avantaj inigtial pare a-l avea sotia, insa inca odata, nu stiu cum va fi atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Apartament andreea@maria andreea@maria sunt impreuna cu prietenul meu de ceva ani.Am hotarat sa ne mutam impreuna si prin urmare sa ne luam un apartament cu prima casa.Eu nu pot face imprumut si ... (vezi toată discuția)