avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament

sunt impreuna cu prietenul meu de ceva ani.Am hotarat sa ne mutam impreuna si prin urmare sa ne luam un apartament cu prima casa.Eu nu pot face imprumut si prin urmare o sa faca doar el un credit pe 30 ani. La anul am hotarat sa facem nunta. Intrebarea este daca eu o sa apar vreodata pe actele casei?Daca o sa intru vreodata in posesia apartamentului, daca o sa apar vreodata pe actele casei.

multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea@maria , utilizator 14:58, 10 Septembrie 2010
Nu puteti apare decat dupa momentul achitarii, adica peste 30 de ani.
Numele dv nu va figura in contractul respectiv, insa fiind bun dobandit in timpul casatoriei va devenii si proprietatea dv :)
Daca apartamentul il va cumpara prietenul inainte de casatorie, nu veti aparea NICIODATA, in timpul vietii sotului, in actele apartamentului. Nici acum, nici peste 30 de ani cand se vor termina creditele.

Daca aparatementul il veti cumpara dupa casatoria civila, veti figura amandoi ca proprietari, indiferent cine este titular al contractului de credit.

Posesia apartamentului este putin altceva decat proprietatea, si nu prea conteaza in discutie.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
smeagull, utilizator
daca dansul cumpara prin credit inainte de casatorie, apartamentul va fi bunul propriu al acestuia. nu veti aparea in actele casei decat daca va doneaza o cota parte, cu acordul bancii.
veti avea in caz de divort si partaj, un drept de creanta pt ratele platite in comun si pt imbunatatirile aduse apartamentului
gi_jane2 a scris:

nu veti aparea in actele casei decat daca va doneaza o cota parte, cu acordul bancii.

In acest caz, trebuie sa stiti ca donatiile intre soti sunt revocabile.
Adica sotul care a donat ceva sotiei se poate razgandi oricand, si isi va primi bunul inapoi, chiar dupa divort, si chiar dupa decesul sotiei.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)