avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce acte imi trebuie pentru invitatie cetatean strain?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce acte imi trebuie pentru invitatie cetatean strain?

vreau sa-mi invit prietenul din Filipine in Romania , ce acte imi trebuie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:18, 14 August 2015
depinde ce nationalitate este cetateanul???!
cum de altfel O.R.I. are un regim special pentru fiecare...
in primul rand va trebuie o invitatie
model:
INVITAŢIE

Subsemnatul……………………………, cetăţean român, domiciliat în…………………………………………….., cu CNP…………………….. , posesor al CI/BI seria……. nr. …../……...., emisă de ………………, invit în România, la domiciliul meu, în scop de vizita, în perioada……… -….……, pe doamna/domnul……………..…………….., cetăţean……………………., domiciliat în……………........., posesor al paşaportului tip….. nr…../……………....….., eliberat de………………………, număr de identificare……………… .
În situaţia în care doamna/domnul……………………….. nu va respecta termenul de şedere în România, subsemnatul mă oblig să acopăr cheltuielile legate de intreţinerea lui (cazare, hrană, asistenţă medicală, bilet de transport, etc.), precum şi cheltuielile privind remiterea în tara sa de domiciliu. Dau această declaraţie pentru a fi folosită în faţa autorităţilor interesate.
aceasta poate fi data in fata notarului sau a unui avocat
este filipinez, ok dar el trbuie sa mi trimita pasaport ? trebuie sa am o suma anume de bani in cont?
dovada mijloacelor de intretinere in cuantum de 50 euro/zi pentru intreaga perioada, dar nu mai putin de 500 euro ori echivalentul in valuta convertibila, daca persoana vizitata nu asigura mijloacele de intretinere;
- dovada asigurarii conditiilor de cazare, sub forma unei rezervari ferme la o unitate de cazare, a unui act de proprietate sau de inchiriere a unei locuinte in Romania pe numele solicitantului, daca persoana vizitata nu asigura cazarea.
Si el trebuie sa-mi trimita ceva acte pentru a putea merge la oficiul de imigrari?
Sa va trimita copie dupa pasaport.
Cititi ce scrie aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Formularul pe care il veti completa:
[ link extern ]
Dupa ce ii trimiteti acel formular poate merge sa ceara viza de la consulatul nostru din Filipine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pt invitatie persoana straina in e.u. Nenycu Nenycu locuiesc in Graz,Austria si vreau sa ma casatoresc cu o fata din Ucraina..., pt ca ea sa poata veni la mine,are nevoie de o viza, iar pt viza... ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean strain in romania !! cristina84 cristina84 As dori sa invit in tara un cetatea strain. Pentru tara in care el locuieste, statul roman impune procedura invitatiilor. Am insa o nelamurire.. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)