avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat cu act notarial, istoric pe chitanta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat cu act notarial, istoric pe chitanta de mana

Buna ziua,

As dori sa achizitionez un teren pentru constructie casa. Intamplator am gasit un teren care coincide nevoilor mele, iar proprietarul spune ca terenul a fost cumparat cu act notarial, insa istoricul lui este pe chitanta de mana.
Nu ma pricep foarte bine la astfel de termeni si as vrea sa stiu daca este in regula sa il achizitionez. Pot avea act de proprietate pe el ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Multa stima!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:25, 14 August 2015
bine ar fi sa mergeti cu un avocat sau notar sa studieze acele acte. fara acte autentice de proprietate nu putem vorbi de vanzare-cumparare.
Istoricul terenului are importanţă în dovedirea actului notarialautentificat, de proprietate+ contract de vânzare cumpărare. Dacă vânzătorul deţine doar o chitanţă de mână cu privire la acest teren, el trebuie să doândească întâi prin hotărâre judecătorească act de proprietate şi apoi să+l vândă. Istoricul poate fi un pomelnic întreg atâta vreme cât nu există contract de v.c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura intabulare pop sorin pop sorin Buna ziua Dupa achizitionarea unui teren prin preluarea dreptului cu contract de cesiune,( intrucat cedentul avea la randul sau antecontract), am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa mitica66 mitica66 Vreau sa cumpar o casa ,iar actualul proprietar a cumparat-o pe chitanta de mana.La randul lui vrea sa o vanda tot cu chitanta de mana.Ce pot face ptr aintra ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat in baza unei adeverinte dncl dncl Buna ziuaUn teren cumparat in 1994 in baza adeverintei de reconstituire pe leg 18/91 fara acte notariale mai poate fi intabulat?Pot aparea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)