avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Plata externa in euro catre persoana fizica rezidenta ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Plata externa in euro catre persoana fizica rezidenta in Ro

Buna ziua

am o problema cu o firma din romania pentru care lucrez ocazional in diverse proiecte in domeniul drepturilor de autor - creatie artistica
Eu locuiesc si lucrez in strainatate dar sunt in continuare rezident roman. Pana acum firma repsectiva imi platea serviciile in contul meu in euro deschis la o banca din stainatate. Recent contabilii lor m-au anuntat ca nu pot sa-mi mai plateasca in euro pt ca sunt obligati sa-mi plateasca doar in LEI si trebuie sa-mi deschid neaparat cont in RO. In urma multor experiente si comisioane urate cu bancile din ro nu mai vreau sa mai am de a face cu ele. Drept pt care folosesc numai bancile din strainatate din EU. Mentionez ca pt toate serviciile prestate exista contracte legale si impozitele se retin la sursa deci nu exista probleme legate de taxe. Doar refuzul lor de a-mi plati sumele cuvenite direct in contul meu din EU. Pana acum converteau suma cuvenita din lei in Euro si-mi tansferau euro . E normal asa ceva sau nu ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 12:51, 17 August 2015
Daca va fac plata in lei, de ce nu va deschideti in strainatate un cont in lei. In Romania mai sunt si banci, care nu au comisioane de intretinere ex.BT (Banca Transilvania).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate achita suma pentru un teren, intre persoane fizice, ... miai222 miai222 Se poate achita suma pentru un teren, intre persoane fizice, dintr-un cont deschis in Ro in Euro pe contul vanzatorului deschis tot in Ro, in Euro, la alta ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca transilvania ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, Incepand de anul trecut din 2017 am facut diverse operatiuni pe un cont bancar de euro Banca Transilvania adica trimitere si incasare euro cu un ... (vezi toată discuția)