Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu uscator la etajul 4 care este perete in perete cu locuinta mea. As dori sa stiu care sunt pasi de urmat in vederea extinderii locuintei mele cu acest spatiu care nu mai este utilizat, decat ca spatiu depozitar.
Pe langa acordul vecinilor si a asociatiei mai trebuie sa obtineti si autorizatie de constructie daca veti face o eventuala strapungere a zidului pentrui a face o cale de comunicare.
doresc sa stiu din punct de vedere legal care sunt pasii de urmat. se intocmeste un act notarial, imi trebuie intabulare inainte sa fac demersul, pana la autorizatia de constructie mai e cale lunga.
Pentru alipire/incorporare spatiu cu alta destinatie decat locuit care apartine Asociatiei de proprietari va trebui s afaceti o adresa catre Primaria Bucuresti ( AFI/COMNORD)..sa vedeti de cine apartine acel spatiu si va indreptati cu o cerere la care atasati o schita cadastrala prin care motivati intentia dvs de cumparare/concesionare a acelui spatiu.( evident aceasta este varianta legela si normala)....scrieti in cerere ca acel spatiu depozitar aduce prejudicii asociatiei, favorizeaza prin depozitarea diverselor bunuri dezvoltarea unui focar de infectie, va poate aduce un trai de viata mai bun si va impune obligatia exclusiva de plata a intretinerii pentru acel spatiu ).
Astfel puteti obtine acel spatiu, apoi mergeti la cadastru si faceti alipirea la ap.dvs si mai apoi obtineti de la primaria de sector autorizatia de construire (unde in Certificatuld e urbanism se va solicita si acordul vecinilor).
Foarte important, dezvoltati o relatie cu Presedinta Asociatiei care de multe ori este cheia unei reusite de obtinere a unui spatiu neutilizat...
Este posibila si varianta directa de solicitare direct de la asociatia de proprietari , insa sigur se gaseste un vecin care sa va faca o plangere la disciplina in constructii si asfel incep problemele .
Mai mult , cadastrul nu se va putea face fara .
ps:Apelati la un avocat sau arhiotect cu "intrare " la Primarie .. SUCCES.
prin inchiriere, concesiune, etc, dar nu prin cumparare de la asociatie ... asa spun legea 230/2007 si hg 1588/2007
din pacate, se pare ca doamnele avocat care au postat mai sus nu au citit cu atentie aceste acte normative
doar in cazul in care nu sinteti constituiti in asociatie de proprietari este valabil (probabil) ceea ce au spus dinsele