avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire intre frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire intre frati vitregi

Sotul meu si cu mine avem 5 copii din casatorii anterioare.Dorim sa ne mosteneasca doi dintre cei cinci copii. Cum putem face astfel incat copii desemnati mostenitori sa nu fie atacati de fratii lor, de sange sau vitregi?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:42, 14 August 2015
1. conteaza cati de sange si ai cui sange:)
2. care cum moare primul
3, descendentii fiind rezervatari au dreptul la aceasta parte in temeiul legii, orice act ati face
4. orice act poate fi atacat ( v/c, donatie, intretinere, renta etc)
proprietatea este procurata in timpul casatorie din vazarea unei proprietati ce-mi apartinea in excclusivitate inainte de casatorie.
Patru copii sunt vitregi (pentru mine) si unul este de sange. Noi, sotii am hotarat sa lasam mostenire numai catre doi copii , unul vitreg si unul de sange.
Cum ar trebi sa procedam ca dorinta noastra sa fie indeplinita?
Doar contractul de vanzare-cumparare(eventual cu clauza de uzufruct viager) nu poate fi atacat.Mai precis poate fi atacat insa fara sanse de inzabanda; in timpul vietii puteti intocmi orice act fara sa intrebati copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)