buna ziua!
Am inceput in anul 2014 in luna martie sa lucrez ca agend vanzari,intr-un domeniu nou si anume vanzare tigla metalica.
Am stat la aceasta firma pana in iulie 2014,ne atingand target-ul am fost concediat.
In timpul care am lucrat si totusi facand cateva vanzari am cunoscut diversi montatori de tigla,noi vanzand produsul si dumnealor facand montajul.
Dupa ce am plecat de la aceasta firma ma imprietenisem binisor cu un montator care ar fi vrut sa ma ia ca si agend dar nu isi permitea,m-a bagat la o alta firma ca agend vanzari,am stat pana in luna aprilie la acesta,pt ca ne intelesem ca in perioada sezonului 8h si in periada iernii 4h nefind de munca etc..ok...am facut 2-3 vanzari dumnealui nu imi mai achita salariu ca ba ca are probleme ba ca nu are,find tot felul de imbarligaturi si divergente . Am plecat si gata.
Montatorul cu care ma imprietenisem imi propusese bai hai la mn,ne asociem si facem jumate la tot,neavad cu dumnealui nici o problema si comunicand calumea am zis hai. Acum de unde luam tigla,intru pe net caut cativa furnizori si ajung sa ma intalnesc cu unul,ii zic sunt firma x,am lucrat ca agend colo si colo acum m-am asociat cu un montator si vrem sa facem treaba. La scurt timp ne primeste pe piata,imi trimite oferta mie pe email eu o trimit mai departe si asa zsului meu asociat,deci ne apucam. Fac prima vanzare,marfa depasea 10000 lei,iau avans 50% dam factura pt suma,ii inmanez banii ca asa am stabilit eu ma ocup de vanzare,masurare si comanda el face plata prin banca,bun.
II zic ce faci un facturier chitantier cand imi dai ca sa numai fac drumuri intoarse de fiecare data,trec cateva zile,imi zice dute si cumpara 2 factriere 2 chitantiere,ok,ma duc la el imi semneaza 5-6,stampileazaa ok,mi le da. Acum il intreb actul acela care l-am semnat pt asociere cand primesc,ca nu a iesit,bun.
Am mai facut o vanzare,il anunt ii dau banii etc,marfa facea putin sub 5000 de lei,ii zic transfera azi banii ca sa ia astia comanda in lucru imediat,imi zice ca nu pot ajunge,zile sa platesti la masina de data asta,ok. Vorbesc cu domnul ala,ii zic,ok plata la masina,il sun pai trebuie sa vin la tn sa imi dai ca sa pot plati la masina,da ma nui prob treci cand vrei banii sunt la nevastamea,ii zic ok tinei acasa trec maine dupamiaza sai iau ca urma masina sa vina a 2 zi. Am achitat la masina am semnat primirea marfii,iam adus factura si chitanta si tot asa.
A trect o luna, apoi imi zice mai dureaza ceva pe acolo nu e ceva la frma nu stiu ce,adu o copie de buletin sa iti dau drumu la un contract de munca pe 4 ore ,poate ai si tu nevoie de urgenta la spital ,daca te prinde itm sa ai ceva la mana pana iese actul. ok ii dau copie buletin.
Mai trece o luna se fac chiar 2,actul intarzia sa apara,contractul de munca din lucrari imi oprea bani,banii care ii luam nu prea semana ca 50/50,ba ca sunt cheltuieli,contabil taxe,impozite asa e la inceput. M-am suparat iam dat facturierul si chitantierul spunandui ca plec pe la tara putin cu niste prob,urmand la cateva zle sa imi zica hai frate ce faci sunt atatea lucrari si raman nemarcate,ii zic bai frate,am fost la itm nu am contract de munca ca sa numai zic ca asociat cu tine nici atat nu sunt,eu imi dau demisia in ghilimele ca nam de la ce sa imi dau si ma duc sa ma angajez in alta parte.
Dupa o saptamana a inceput sa ma sune si sa imi zica ca ce faci ba iei marfa de la furnizor fara acceptul meu,mia fost blocat contul si nu pot sa imi termin casa,ca vino de urgenta si te gaseste cu mn sa vedem cum rezolvam,raman asa socat o ora dupa care il sun si il intreb hai zimi unde esti si vin. Ma duc ma vad cu el si a inceput sa ridice tonul ca ai luat marfa si ai semnat in locul meu din mai si pana in iulie in valoare de 40 de mii lei,las ca sun eu furnizorul cum sa iti dea marfa tie cand eu sunt singurul actionar si singurul cu drept de semnatura in firma asta,da pt ca mi-ai facut asta si eu sunt mai milos de fel imi dai 100 de mil banii care mi-au fost opriti,pana in decembrie,mergem la notar,girezi casa ceva ca sa fii si solvent ca sa imi recupar banii....m-am panicat ca a inceput sa o dea cu evaziune cu abuz de incredere cu fals in acte ca ma duc la politie. El stiind ca eu stau singur in casa la curte,o fi crezand ca am parinti cu bani sau cn naiba stie,ca eu am zis ca nu am casa e a fratelui el e in bucuresti stabilit eu stau aici o perioada. A inceput sa continue cu amenintari ca iti te omor ca iti tai picioarele ca sa pun 2 pe tine sa iti rupa picioarele daca nu mergem la notar sa rezolvam problema.
Eu cu buna stinta ca sunt asociat cu el,eu m-am ocupat de vanzare si comenzi date si el de montaje.Precizez ca am iam dat toate facturile,chitatele si absolut tot. Acum ca de uunde sa scot 100 de mil,iam zis ca nu am asa ceva si casa nu e a mea ca sa girez cu ea,probabil daca ar fi fost as fi facuto,pt ca numai suport.
Parintii mei sunt in varsta ,amandoi cu probleme de sanatate cum sa le zic sau ce sa fac. Azi mai devreme ma sunat altcineva sa imi zica ca sa dus la sectia de politie sa depuna plangere impotriva mea si chiar nu stiu ce sa fac si unde.
Ma puteti ajuta cu ce as putea face?
Cel mai recent răspuns:
ContSters44758 , utilizator
19:53, 14 August 2015