avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea dreptului litigios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea dreptului litigios

Buna ziua! Sunt copropietar cu fratele meu la un imobil. El are 75% din imobil, eu am 25%, dobanditi in urma succesiunii facute la decesul mamei noastre, care era copropietara in parti egale cu fratele meu. Imobilul este intro stare aproape de prabusire si sincer as vrea sa vand, dar din cate am inteles nu pot fara acordul lui. Dar din cate am auzit, ar fi ceva legat de vanzarea dreptului litigios, care m-ar ajuta in problema mea. Legal, am voie sa vand, sau nu? Asta tinand cont si de posibilitatea vanzarii dreptului litigios... Chiar sunt derutat... Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns salvator!
Cel mai recent răspuns: GirleaRadu , utilizator 15:16, 14 August 2015
avand cotele legal stabilite prin certificatul de mostenitor ..nu suntem in prezenta unui drept litigios

puteti instraina cota indiviza ce va apartine oricui si oricand

daca certificatul de mostenitor este atacatin ceea ce priveste cota/calitatea/masa iar dvs figurati ca si parat atunci suntem in prezenta unui drept litigios ..care si el poate forma obiectul vanzarii
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru ca ati avut amabilitatea de a ma lumina :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare ,tatal meu are 2 fratii si un teren in Ialomita pe care doreste sa-l vanda problema cea mai mare este ca unul dintre fratii nu ... (vezi toată discuția)
"cumparare" succesiune cls cls Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate incheia un act de vanzare pe un bun imobil (parte din el) pt care comostenitorul inca NU are titlu (inca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)