avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in cazul in care s-a declansat deja procedura de executare silita prin Birou executor judecatoresc a unui contract de credit luat de la banca care nu a mai putut fii achitat din cauza problemelor financiare inca din august 2013 iar banca a vandut creanta fara acordul debitorului in 2014 prin cesionarea ei catre un SRL (firma de recuperare creante) si investit cu titlu executoriu la Judecatorie in 2015.
Ca si debitor in situatia data care sunt caile de oprire a executari silite ? Din cate am citit si inteles doar in relatia cu banca acest contract avea titlu executoriu nu si acel SRL iar investirea s-a facut contractului de cesiune de creanta deci este legala aceasta executare silita (proprire cont, proprire venit etc.)?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:43, 14 August 2015
Buna ziua,

transferul de creanta este legal iar dobanditorul primeste aceleasi drepturi. Executarea silita este legala iar oprirea ei se poate face numai daca exista temeiuri - greseli in intocmirea actelor de executare sau alte situatii. Cel mai probabil insa, nu vor exista temeiuri pentru contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal executarea unei sentinte judecatoresti in cazul in care a fost cesionata Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu daca este legal executarea unei creanta castigata prin sentinta judecatoreasca in numele persoanei catre cine a fost cesionat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Petroșani Petroșani Banca creditoare a vandut creanta unei PJ unei unui alt creditor prin cesiune de creanță. Inainte de vânzarea creantei banca a declanșat executarea silită ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta fara notificare zax13 zax13 buna, am ajuns in situatia de a nu plati ratele la banca, credit ipotecar, am reluat plata ratelor dar cu restanta , mi s-a spus ca pot plati in continuare dar ... (vezi toată discuția)