Odata cu intrarea in vigoare a "Ordinului nr. 217/4172/1348/835/2015", ma numar si eu printre cei care pot beneficia de prevederile lui: lucrez intr-un departament specializat, al unei firme care se incadreaza in specificatiile stipulate de ordinul in cauza, la art. 1.
In fapt, firma la care lucrez se incadreaza in acele specificatii inca din 2003, de pe vremea Legii nr. 571/2003, numai ca pana la actualul "Ordin nr. 217/4172/1348/835/2015", eu personal, nu ma incadram, fiind "la baza" absolvent de facultate mecanica (fac. Aeronave, Institutul Politehnic Bucuresti -promotia 1983), iar domeniul acoperit de specializarea oferita de facultatea terminata de mine neregasindu-se printre cele stipulate in anexele respective.
Odata cu intrarea in vigoare a prezentului "Ordin nr. 217/4172/1348/835/2015", nuantarea facultatii absolvite a fost eliminata. In consecinta, de la HR-ul firmei la care lucrez, mi se cere sa depun copii legalizate dupa diploma de studii si dupa foaia matricola pana pe 27 august 2015 pentru a incepe sa beneficiez de cele stipulate in ordinul amintit, incapand cu drepturile salariale ale lunii august.
Problema mea este ca nu am foaia matricola (nu cred ca am ridicat-o, deoarece nu mi-a fost solicitata de nimeni, din 1983 si pana azi).
Avand in vedere ca suntem in luna august si ca (foarte probabil) secretariatele facultatilor sunt in concediu pana la 01 septembrie (inclusiv al fac. Aeronave), cred ca e imposibil sa pot face rost de foaia matricola in timp util (termen limita: 27.08.2015).
De aceea, daca-mi permiteti, as avea doua intrebari la care solicit lamuriri din partea dvs.:
1.- exista vreo posibilitate legala de a-mi lua un angajament sub semnatura proprie (pe propria raspundere sau ceva asemanator), si care sa substituie temporar (1..3 luni) actul solicitat (in speta, foaia matricola), obligandu-ma ca in acest termen sa aduc actul in forma solicitata?
2.- in cazul unui raspuns negativ la intrebarea de mai sus, exista posibilitatea ca ulterior, odata cu depunerea foii matricole, sa pot revendica in vreun fel banii retinuti cu titlul de impozit pe venit, bani retinuti incepand cu luna august 2015, avand in vedere ca incadrarea in prevederile "Ordinului nr. 217/4172/1348/835/2015" exista (nu poate fi negata!), insa dovedirea incadrarii este facuta ulterior ?
Precizez ca in mod logic, actele, indiferent de data depunerii lor, vor atesta faptul ca la data intrarii in vigoare a Ordinului, incadrarea legala in prevederile lui exista...
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cu respect,
ing. Dragos Anghel
Nu știu dacă există vreun formular pe care dvs să-l completați pe propria răspundere, dar cine știe,poate firma dvs v-ar lua în considerare o declarație pe propria răspundere că veți aduce foaia matricolă într-o anumită perioadă de timp. De asemenea, eu vă sfătuiesc să mergeți la facultate sau eventual să dați un telefon pentru că este posibil să găsiți pe cineva întrucât în această perioadă se organizează examenele pentru gradele didactice și poate găsiți și vreo secretară care să vă ajute. Mult succes!
Da, multumesc de raspuns... Exact acum 30 de minute am ajuns acasa (Sibiu) venind de la Bucuresti, unde "am facut de garda" la secretariatul facultatii intre 09:00 si 13:00, secretariat ramas bineinteles inchis. In jurul meu, roiau studenti nelamuriti cu privire la apropiata sesiune "draga" lor ce bate la usa, deoarece nu avea cine le da lamuri despre ce, unde si cand se tin sesiunile de re-examinari, plus, ca nu aveau cui plati (?!) contravaloarea examinarilor. Zicand ROMANIA, probabil se explica totul, dar cand, stand de vorba cu decanul facultatii, acesta declarand ca :"pentru 1..2 oameni care ar fi venit pe zi, nu puteam tine secretariatul deschis" am ramas pur si simplu fara replica... "Incercati dupa 31 august..." am fost sfatuit! Asta e!
Ce e de domeniul umorului negru este faptul ca eu am ajuns la "Dumnezeu", iar sfintii au uitat sa stea la post, in felul asta vechea zicala cu sfintii care te mananca pana la D-zeu, negandu-se fara a mai avea suport !
Bun... Mai in gluma, mai in serios, asta o consider o problema foarte grava, deoarece facultatea este o institutie a statului, care lucreaza nu numai cu studenti ci si cu oameni (poate) din toate colturile tarii (daca nu si din strainatate). Cineva ar trebui sa se sesizeze si sa solicite program permanent sau persoane de legatura apte sa dea relatii...
Iar pentru cine este interesat: trebuie facuta o cerere, lasata la semnat si abia dupa 10..12 zile de la procesare, e posibil sa iasa faimoasa foaie matricola.
In ceea ce ma priveste, luna august este pierduta d.p.d.v al incadrarii cf. "Ordin nr. 217/4172/1348/835/2015", intrucat nu am depus la termen actele solicitate (nu intereseaza pe nimeni restul: la data de... daca nu sunt depuse actele, atunci, pa, pa!!... Birocratia nu s-a simtit niciodata mai bine ca la noi!)
Cat despre declaratia aia, pe propria raspundere, s-au dus demult vremurile cand pana la proba contrarie, cuvantul omului avea valoare! Asta e!
BAFTA!
Legea nr. 571/2003
Ijohny
Buna ziua,
Sunt angajat al unei firme mari care ofera scutirea de impozit la salariu pentru angajati.
Eu nu am scutirea pentru ca facultatea pe care am ... (vezi toată discuția)