avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii false

Am o intrebare si anume daca o persoana scoate de la banca 20.000 euro si cumpara un apartament si il declara ca la cumparat doar cu 1.000 de euro ca sa nu plateasca impozit la financiar - unde se poate reclama asemenea cazuri ?
Cel mai recent răspuns: memphis56 , utilizator 20:34, 15 August 2015
Dacă l-a declarat la 1.000 euro, cum spuneţi, nu înseamnă că a plătit impozit pentru 1.000 euro. Există o grilă notarială de evaluare a imobilelor unde sunt trecute valorile MINIME la care pot fi evaluate imobilele în funcţie de zonă, confort, număr de camere etc. Dacă preţul declarat la imobilului este sub valoarea înscrisă în acea grilă notarială, atunci impozitul care se plăteşte este pentru valoarea din grilă, NU pentru cea declarată. Adică: dacă a declarat 1000 de euro, iar în grila notarială evaluarea minimă pentru acel imobil este - de pildă - 15.000 de euro - impozitul plătit va fi calculat ca şi cum ar fi declarat 15.000 de euro, nu 1000. Dacă pretul declarat este mai mare decât valoarea din grila notarială, atunci impozitul se plăteşte la preţul declarat.
am dat doar in exemplu cu cei 20.000 si cu cei 1.000 euro - la intrebarea mea nu ai raspuns deloc -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)
Grile notariale exagerate Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Sunt si eu curios cum se concep grilele astea notariale, daca ar putea sa ne explice cineva? De ce intreb... Am o casa intr-un sat din Banat. ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)