avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare boxa

Buna ziua, am o intrebare:
am cumparat un apartament cu tot cu boxa de la subsol, aceasta este specificata in cartea funciara ca numar boxa si am si un plan al subsolului(cu viza cadastrului) in care aceasta boxa este specificata ca pozitie, numar si apartamentul de care apartine.
Boxa este ocupata exista lucruri in ea, dar nu este inchisa.
Am discutat cu presedintele blocului, cu administratorul, cu un vecin, nimeni nu stia de catre cine.Am pus anunt la intrarea in bloc, dar nu m-a sunat nimeni.Am pus lacat pe ea si anunt...nu m-a sunat nimeni....am pus lucrurile intr-o boxa libera si mi-am mutat eu lucrurile in boxa ce imi apare in acte, dar mai sunt tot felul de usi si busteni,etc,pentru care nu as plati oameni sau transport la rampa de gunoi....sa le las aruncate in pivnita nu vreau.
Azi am fost sunat de cineva, care a inceput sa ma insulte deoarece am ocupat boxa lui!?!?!? si ca anunta politia!?!
Ma intereseaza ce pot face in cazul asta, mai ales cu gunoiul ramas in boxa, pot sa il oblig sa faca curatenie si sa transporte "gunoiul" respectiv? si ce probleme pot avea eu ca am mutat(aranjat frumos)lucrurile in alta parte.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
Pocruianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pocruianu , utilizator 17:29, 15 August 2015
D-voastră aveți tot dreptul să faceți plângere penală împotriva respectivului. Sunteți titular cu drept de proprietate asupra boxei respective. Faceți un contract cu o firmă de curățenie și pe baza facturii emise aveți dreptul să -l acționați în judecată pe respectiv pentru a fi obligat acesta să plătească curătenia.-acțiune în pretenții. Așa că faceți poze și dacă mai vine chemați poliția.
Imposibil președintele și administratorul să nu știe de către cine a fost folosită boxa.
Multumesc pentru raspuns!

Nu pot acuza administratorul si presedintele de bloc de rea credinta, dansii mi-au spus de cand le-am prezentat situatia si ma interesam de boxa, sa scot lucrurile si sa ma instalez eu.
Insa persoana care m-a sunat sa ma certe, ca i-am mutat lucrurile din boxa pe care a ocupat-o abuziv, in momentul in care i-am spus ca a fost informat presedintele, administratorul si am pus si anunt la intrarea in bloc, o persoana ce era langa respectivul,in tipul conversatiei, a confirmat ca a vazut anuntul, anunt care a disparut a doua zi...anuntul era facut pe planul subsolului eliberat de cadastru in care scria cine ce boxa are...deci pe dansii ii pot suspecta de rea credinta
.......mi-am tinut lucrurile in apartament, lucruri ce trebuiau tinute in subsol, 3 luni, ca sa rezolv amiabil....ezitand sa anunt din start politia...si acum ma aleg cu insulte........................
Nu stiu ce facea politia daca boxa era deschisa?.....probabil ma sfatuiau sa scot afara lucrurile....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare spatiu comun subsol ocupat abuziv civilu civilu M-am mutat de curand intr-un bloc care are la subsol boxe pentru fiecare apartament. Acestea nu sunt inchiriate, ci proprietatea celor care detin ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic plin de gandaci... dianamonica dianamonica Buna seara, Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, administrator nepasator Anemonamona Anemonamona Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu foarte multe probleme cele mai multe din cauza indiferentei administratorului. Dar acum se intampla lucruri care ... (vezi toată discuția)