avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie de urmas

Va rog sa-mi raspundeti daca fiul meu care tocmai a terminat liceul si a avut bacalaureatul in aceasta sesiune (reusit cu media 9,37), dar care a avut ( ca si mine) parte de marea durere de a-si pierde tatal cu o saptamana in urma, are dreptul la pensie de urmas si , daca da, ce trebuie facut pentru aceasta. Mentionez ca absolvit liceul de muzica si a fost admis la o universitate din Germania. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
A.C.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:09, 13 Iulie 2009
Doamna, adeverinta care atesta ca este student trebuie s-o obtineti inainte de inceperea anului universitar.

Potrivit art. 85, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 19/2000, drepturile de pensie de urmas se acorda de la data decesului sustinatorului decedat, daca cererea a fost depusa in termen de 90 de zile de la acea data.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil lili olarescu lili olarescu Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un nepotel de 9 ani si jumatate, i-a decedat tatal saptamana trecuta, tatal lui lucra in Cooperatie era ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotul supravietuitor sherifu19 sherifu19 Buna ziua,tatal meu a decedat in 1997 ca urmare a unui accident de munca,pe cand mai avea cateva luni sa iasa la pensie...as dori sa stiu daca mama mea poate ... (vezi toată discuția)
Copilul aflat sub tutela ContSters42058 ContSters42058 Copilul orfan , care se afla sub tutela, mai are dreptul la pensie de urmas?De ce alte drepturi banesti mai poate acesta beneficia? (vezi toată discuția)