avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungirea concediului prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungirea concediului prenatal

In ce conditii se poate prelungi concediul prenatal de ingrijire a copilului? Exista vreo posibilitate peste cei 2 ani? Exceptand probleme de sanatate a copilului sau de alta natura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 12 Iulie 2009
In primul rand nu cred ca va referiti la concediu prenatal , ci la concediul pentru cresterea copilului. Iar acest concediu se acorda pana cand copilul v-a implini varsta de 2 ani. Acesta se poate prelungi pana cand copilul implineste 3 ani, dar pentru motive medicale si numai dupa avizul medicului.
Da, m-am facut de tot rasul. Asa este, dar oboseala isi spune cateodata cuvantul. Imi cer scuze pentru exprimarea defectuoasa. Si multumesc pentru raspuns.
Potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, la art. 62 (1) se stipuleaza ca , in afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
oug 148/2005
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani
:offtopic:
Se pare ca user-ul dorea sa stie daca exista posibilitatea ca dupa efectuarea CIC de 2 ani mai exista posibilitatea de prelungire a acestuia ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul - cresterea copilului ganca ganca sunt insarcinata in 7 luni si de la 3 luni am fost in concediul medical, acum sunt in prenatal din motive financiare o sa intre sotul in concediu pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu legal de crestere copil in varsta de pana la 2 ani oliviamarcov oliviamarcov daca se poate, si daca da, in ce conditii poate fi prelungit concediul legal, platit, de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere a copilului Kenzo508 Kenzo508 Buna seara si Craciun Fericit! Cel tarziu in data de 13.01.2014 trebuie sa revin la serviciu din concediul de crestere a copilului (la care am optat pt 1 ... (vezi toată discuția)