avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sotul - cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sotul - cresterea copilului

sunt insarcinata in 7 luni si de la 3 luni am fost in concediul medical, acum sunt in prenatal
din motive financiare o sa intre sotul in concediu pt cresterea copilului (2 ani)
as dori sa stiu daca dupa postnatal pot sa imi prelungesc concediu medical .E posibil sa am concediu medical si sa refuz concediul pt cresterea copilului?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:52, 11 Martie 2010
Puteti beneficia de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca , dupa concediul prenatal daca nu solicitati concediu pentru cresterea copilului .
Sotul poate intra in CCC pana la 2 ani imediat dupa nasterea copilului (nu trebuie sa mai astepte cele 42 de zile, ca mama).
Concediul de maternitate nu se prelungeste ,este de 126 zile zile si atat.

Puteti beneficia de concediu pentru incapacitate temporara de munca sau concediu pentru ingrijire copil,daca sunt astfel de situatii.

De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute in Ordonanţă de urgenţă 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie concediu pre si postnatal lana1 lana1 Buna ziua, Am aflat de la dept. Administrativ al firmei in care lucrez ca acest concediu prenatal si postnatal e vazut ca unul medical, sau, ma rog, era ... (vezi toată discuția)