avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor asupra unui videoclip de pe YouTube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor asupra unui videoclip de pe YouTube

Am postat in urma cu o luna un videoclip pe YouTube, in care este filmat un actor foarte cunoscut de comedie din Romania, care de altfel joaca intr-un serial romanesc (sper ca stiti despre ce actor gras vorbesc). In acest videoclip el face stand-up comedy in vazul a mai multor persoane dintr-un local din Pitesti. Acesta a trimis o cerere personalului celor de la YouTube, prin care a mentionat ca ii este incalcat dreptul de autor. Din ce m-am informat de pe site-ul lor, eu nu am incalcat nici macar o lege(cel putin americana sau a YouTube-ului).Urmeaza sa trimit un "counternotification", prin care se subintelege ca reclamatia a fost o greseala din partea acestuia. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: exista o lege in Romania cu care poate sa ma "puna la zid"? Nu as dori sa pierd acest cont de YouTube doar pentru ca el este un maniac al banilor si pentru ca eu sunt putin dezinformat, in urma trimiterii unui "counternotification".

Spusele celor de la YouTube:"Doar pentru că apăreți într-un videoclip, într-o imagine sau într-o înregistrare audio nu înseamnă că dețineți drepturile de autor asupra conținutului respectiv. De exemplu, dacă o prietenă a filmat o conversație între dvs. și ea, ea deține drepturile de autor asupra filmării pe care a înregistrat-o. Cuvintele pronunțate de dvs. și de ea nu se supun protecției prin drepturi de autor separat de videoclipul în sine, cu excepția cazului în care au fost stabilite dinainte."


P.S: DE AICI AM INFORMATIILE DESPRE DREPTURILE DE AUTOR(COPYRIGHT):[ link extern ]
("Care este diferența dintre drepturile de autor și confidențialitate?")
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
sandelul, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandelul , utilizator 06:56, 22 August 2015
Intrebarea se pune daca era nevoie de permisiune pentru filmare, adica daca localul poate fi considerat loc public. De ex. intr-un teatru sau cinematograf nu aveti voie sa filmati fara permisiune.
Localul este acesta: [ link extern ]
Nu cred ca se pune problema de asa ceva, deoarece din toti oamenii care au filmat(mai mult de jumatate), macar pe unu ar fi trebuit sa-l atentioneze cineva. Ca spre exemplu la cinematograf iti spun de cateva ori pana te asezi, chiar si pe ecran pun ceva semnale de alarma. La teatru la fel.
Ar fi totusi o mica problema, localul are acest specific al concertelor rock si al stand-upurilor, dar nici macar o data nu am auzit de aceasta problema, dar este totusi un lucru la care trebuie sa ma gandesc. Sa citesc politica localului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
sandelul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - site copyright seriale/emisiuni yoslick yoslick Buna seara! Am o intrebare, vreau sa imi deschid un site de seriale/emisiuni online, iar emisiunile si serialele sa le incarc pe un site de incarcat fisiere ... (vezi toată discuția)
Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)
Drepturi youtube zizi_laura zizi_laura Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am ... (vezi toată discuția)