Am postat in urma cu o luna un videoclip pe YouTube, in care este filmat un actor foarte cunoscut de comedie din Romania, care de altfel joaca intr-un serial romanesc (sper ca stiti despre ce actor gras vorbesc). In acest videoclip el face stand-up comedy in vazul a mai multor persoane dintr-un local din Pitesti. Acesta a trimis o cerere personalului celor de la YouTube, prin care a mentionat ca ii este incalcat dreptul de autor. Din ce m-am informat de pe site-ul lor, eu nu am incalcat nici macar o lege(cel putin americana sau a YouTube-ului).Urmeaza sa trimit un "counternotification", prin care se subintelege ca reclamatia a fost o greseala din partea acestuia. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: exista o lege in Romania cu care poate sa ma "puna la zid"? Nu as dori sa pierd acest cont de YouTube doar pentru ca el este un maniac al banilor si pentru ca eu sunt putin dezinformat, in urma trimiterii unui "counternotification".
Spusele celor de la YouTube:"Doar pentru că apăreți într-un videoclip, într-o imagine sau într-o înregistrare audio nu înseamnă că dețineți drepturile de autor asupra conținutului respectiv. De exemplu, dacă o prietenă a filmat o conversație între dvs. și ea, ea deține drepturile de autor asupra filmării pe care a înregistrat-o. Cuvintele pronunțate de dvs. și de ea nu se supun protecției prin drepturi de autor separat de videoclipul în sine, cu excepția cazului în care au fost stabilite dinainte."
P.S: DE AICI AM INFORMATIILE DESPRE DREPTURILE DE AUTOR(COPYRIGHT):
[ link extern ]
("Care este diferența dintre drepturile de autor și confidențialitate?")