avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

buna ziua ,eu am avut 20 de cancediu medical ,cancediul este platit 85 la suta ,salariul este de 970 de lei , cati bani ar trebui sa iau sau care este formula de calculare a concediului?
Cel mai recent răspuns: Romulus43 , utilizator 18:12, 16 August 2015
Baza de calcul a indemnizatiei de incapacitate temporara de munca se determina potrivit art. 10 alin. (1) din OUG 58/2010 ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Indemnizatiile aferente concediilor medicale se calculeaza dupa urmatoarele reguli:

I.Se constituie baza de calcul din ultimele 6 luni inaintea lunii de acordare a concediului medical. Se stabileste numarul de zile lucrate pentru care s-a calculat CCIASS. Se totalizeaza numarul zilelor identificate in cele 6 luni luate in calcul.

II. Se totalizeaza veniturile persoanei pentru cele 6 luni luate in calcul.

III. Se calculeaza media zilnica a veniturilor impartind totalul veniturilor la numarul total de zile stabilit la punctul I.

IV. Se calculeaza indemnizatia propriu-zisa inmultind media zilnica de la pct. III cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical, la care se aplica procentul stabilit pentru tipul de concediu.

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
Romulus43, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical de sarcina si lauzie july_pink2003 july_pink2003 Buna ziua, Cum se calculeaza concediul de sarcina si lauzie cod 08 in urmatoarea situatie: -primele 5 luni anterioare persoana a beneficiat de indemn. ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc maternal si cm sarcina si leuzie ContSters166483 ContSters166483 Buna ziua, Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Am nascut pe data de 14.05.2010.Din data de 01.01.2010 am fost in concediu de risc maternal si in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu medical anastancu anastancu Buna ziua, Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta: In cazul unui concediu medical in continuare (prenatal/postnatal) cand se calculeaza media pe ... (vezi toată discuția)