avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot sa fac in privinta amenintarilor sefului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot sa fac in privinta amenintarilor sefului

buna seara.lucrez in spital ca asistent medical din 2006.am urmatoarele probleme cu seful meu..pe langa munca de asistent ma obliga sa conduc si masina de servici cand soferul i si ia liber sau are concediu.mentionez ca am in fisa postului sa conduc masina dar din 2006 pana in prezent nu am fost platit ptr munca de sofer in momentul in care am semnat fisa postuluimi a spus ca pot fi platit si ca sofer,.pe langa asta mi a dat si arhiva in primire fara a fi trecuta si in fisa postului.muncesc intrun serviciu de medicina legala si munca mea consta in a conduce masina in judet unde este nevoie iar dupa aceea sa efectuez autopsie.mentionez ca deplasarile se fac dupa orele de program si nu suntem platiti.doar medicul este platit ptr deplasari.in momentul in care m am trecut in condica cu orele de deplasare seful a sigilat condica si a rescris alta condica intrucat eu am trecut in condica orele reale ale deplasarii pe cand dr si a trecut mult mai multe.ma tot ameninta ca s obligat sa conduc masina si daca nu mi convine sa plec.ce as putea face????? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 19 August 2015
Puteti sesiza conducerea superioara sau chiar Corpul de Control al Ministerului Sanatatii.
Da, aveti acest drept deoarece nimeni nu este obligat sa faca decat ceea ce este platit sa faca si daca nu aveti aceasta obligatie este ilegal sa fiti constrans.
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea, se prevede in art.3 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului alecsiaflorin alecsiaflorin buna seara! sunt asistent medical si astazi seful meu mi a spus ca soferul va pleca in concediu iar eu voi conduce masina de servici si mi voi exercita si ... (vezi toată discuția)
Detasare loc de munca lumifatu lumifatu Revin cu o problema care ma arde si careia nu i-am gasit rezolvare. Sunt desata la Ploiesti din 29 septembrie 2010 si nici acum nu mi-a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)
Un medic poate fi ”constrâns” să efectueze gărzi intr-un ... dana manea dana manea Un medic poate fi ”constrâns” să efectueze gărzi intr-un spital de stat în afara în afara orelor de gardă obligatorii (18 ore), în vederea ... (vezi toată discuția)