avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA

daca o firma-micro are datorii la buget de 12000 lei si tva de rambursat 44000 lei,pierdere,declaratii depuse la timp,datorii la administrator,si cere rambursarea tva,aceasta se va face cu control sau nu?iar datoriile catre buget se retin odata cu rambursarea sau trebuiesc achitate anterior?multumesc
Cel mai recent răspuns: marlenus , utilizator 21:09, 18 August 2015
In vedereea rambursarii TVA se va face o analiza de risc si in functie de acel indicator se va face sau nu control anticipat.
Datoriile la buget se vor compensa cu TVA de rambursat.
multumesc am citit despre acest aspect dar as dori sa stiu ce presupune aceasta analiza de risc deoarece ,asa cum prevede legea,nu ar exista risc daca ai toate declaratiile depuse..de ce se mai tine cont?si daca se efectueaza si control...cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva fara control andreimt andreimt Buna ziua. Poate ma puteti ajuta cu ceva informatii... O firma de transport care efectueaza transport extracomunitar are de recuperat TVA 20000 ron,mare ... (vezi toată discuția)
Datorie la buget / tva de recuperat lalac lalac Avem o datorie catre bugetul de stat si in acelasi timp avei de recuperat o suma de 3 ori mai mare reprezentand tva de recuperat. Ma intereseaza daca se poate ... (vezi toată discuția)
Compensare t.v.a. cu alte impozite si contributii ContSters126873 ContSters126873 am de recuperat TVA se poate compensa cu datoriile la bugetul de stat ? cum?? (vezi toată discuția)